4. toukokuuta 2018

Täältä tullaan kesä!


Aloin jo viime kuussa suunnitella, että voisin toteuttaa kunnollisen summer bucket -listan tyyppisen tavoitelistan tälle kesälle. Tavoitteena olisi nimittäin tehdä kesästä ikimuistoisen, sillä kyseessä saattaa olla viimeinen kesäni Jalmarin kanssa ihan opiskeluistani johtuen. Siksi haluaisin ottaa siitä kaiken ilon irti. Muutamia tavoitteita tähän listaan keksin omasta päästäni, mutta joitain ehdotuksia sain myös Instagramin kautta ja haluankin kiittää kaikkia, jotka lähetitte ehdotuksia!

Täytyy myöntää, ettei listan suunnitteleminen ollut helppoa, sillä olen tehnyt jo Jalmarin kanssa vaikka mitä. Yllättäen ideoita alkoi kuitenkin löytyä ja nyt lista on kasassa. Ja totta kai, nämä tavoitteet ovat "kuva, tai sitä ei tapahtunut" -tyyppisiä! Yritän siis saada kaikista suoriutuneista tavoitteista kuvia.


1. Ota mekkokuvia Jalmarin kanssa
Tämän kohdan päätin varmaan ensimmäisenä kaikista. Kuten saatatte muistaa, tanssin tänä vuonna vanhat ja näistä tansseista minulla on hienompi mekko. Ajattelinkin ottaa tuon mekon ja Jalmarin kanssa kuvia, sillä olisihan se hienoa. Täytyy vain harkita, kenet tai ketkä nappaan kuvaajiksi, sillä olisihan ammattikuvaajan ottamat kuvat varmasti upeita!

2. Ratsasta kaulanarulla
Olen ratsastanut Jalmarilla jo riimulla ja riimunarulla, joten nyt olisi hyvä aika kokeilla kaulanarulla ratsastamista! Pitää vain ensin opettaa Jalmarille kaulanarulla toimivat avut, mutta jos kaikki sujuu hyvin, voisin kokeilla pelkällä kaulanarulla ratsastusta kesän aikana.


3. Opettele uusi kouluratsastusliike Jalmarin kanssa
Tämän työstämisen aloitin jo keväällä, sillä harjoittelimme väistämistä alkuun maastakäsittelyn yhteydessä. Jalmarihan ei siis vielä osaa pohkeenväistöä ja otin tavoitteeksi opettaa sen tammalle viimeistään kesän aikana.

4. Hyppää esteitä
Viimeksi olen tainnut hypätä kunnolla noin kaksi vuotta sitten(?), joten aikaa on kertynyt ihan liikaa. Tavoitteenani olisikin tänä kesänä päästä edes kerran hyppäämään kunnolla. Totta kai olisi hauskempaa kokeilla esteitä Jalmarin kanssa, mutta se ei taida olla kovin kannattavaa. No, tulevaisuus näyttää mitä keksin!


5. Teemakuvaus/pukuratsastus
Teemakuvausta olen miettinyt jo jonkin aikaa ja nyt minulla on siihen jopa jonkinnäköinen idea! Samallahan siinä menee tuo pukuratsastus, sillä oletettavasti ratsastan myös sitten samalla puvulla kuin millä otan kuvia. No, näette toivottavasti tulevaisuudessa, mitä olen keksinyt!

6. Agilityrata
Tämä liittyy ajatukseen siitä, että bongasin tallilta pressun, jonka Jalmari voisi ehkä tulevaisuudessa ylittää! Periaatteessa tähän voisi lisätä myös sen, että pitäisin esimerkiksi Jalmarin tallikaveria ja jotain kaveriani vastaan leikkimielisen kilpailun, mutta täytyy katsoa. Pitää miettiä, jos rataan keksisi muutakin hauskaa!


7. Ratsastustunti tai valmennus Jalmarin kanssa
Tavoitteena olisi käydä Jalmarin kanssa valvovan silmän alla, mutta vähän luulen, ettei tämä tule onnistumaan. Ainahan sitä saa kuitenkin haaveilla ja katsoo viimeistään siinä kohtaa, kun itselläni on ajokortti ajaa traileria!

8. Pidä viikko, jonka jokaisena päivänä käyt liikuttamassa Jalmarin
Alun perin suunnitelmanani oli toteuttaa tämä kouluviikolla ihan mielenkiinnosta, mutta en ainakaan vielä ehtinyt! Siksi ehkä täytyykin siirtää suunnitelma ja toteutus kesälle. Tähän liittyy totta kai myös se, että minun täytyy suunnitelma etukäteen Jalmarin liikutus kyseiselle viikolle. Voisi siis olla jopa ihan mielenkiintoista!


9. Yöratsastus/maasto
Tämä voisi olla ihan hauskakin, varsinkin, jos saan napattua kaverin mukaani! Toki luulen, että kyseessä tulisi olemaan enemmänkin iltamaasto/ratsastus kuin yöratsastus, mutta en usko, että sillä nyt ihan hirveästi on merkitystä. Joka tapauksessa tavoittena on käydä normaalia myöhempään aikaan ratsastamassa Jalmarilla.

10. Putsaa varusteita hieman ahkerammin
Hehe, tässä onkin varmaan suurin tavoite itselleni! Olen nimittäin todella laiska puhdistamaan Jalmarin varusteita.. Nyt olisikin ehkä aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa huolehtia ratsun lisäksi enemmän myös varusteista.


 Onko teillä vastaavia suunnitelmia kesälle?

4 kommenttia:

 1. Sun lista kuulostaa mielenkiintoiselta! Hulluna kouluratsastusfanina jään odottelemaan erityisesti juttua uuden kouluratsastusliikkeen opettelusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yritin laittaa tähän vähän sellaisia "epätavallisia", jotka olisivat oikeasti ns ikimuistoisia mulle :) Täytyy kyllä myöntää, että mäkin oon innoissani tuosta! Odotan kyllä, kuinka Jallu oppii kyseisen liikkeen :D

   Poista
 2. Oikein kivoja haasteita ja tehtäviä olet saanut laadittua tulevalle keväälle. Täytyykin pitää peukut pystyssä, jotta saat kaikki tehtävät suoritettua! Toivottavasti saattekin pidettyä Jalmarin kanssa hienon ja tapahtumarikkaan kesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hahah, joo samaa itsekin toivon :D

   Poista