14. elokuuta 2015

Huono esteratsastaja


Otsikko pitää paikkaansa. Lajinvaihto voisi olla mun kohdalla ihan paikallaan. Mun kroppakin sopisi paremmin kouluratsastukseen, lyhyt selkä ja pitkät raajat. Mutta tosiaan, palataanpa taas aiheeseen. Olin tänään Dimonan tallilla "kahden ratsukon tunnilla", niin kuin viime vuonnakin. Silloin menin täysin samalla hevosella(Rafiina) kuin nyt ja kaverikin oli sama, mutta eri ratsulla tällä kertaa.


Aloitin alkukäynneillä, niin kuin aina. Sen jälkeen keräsin ohjat ja aloin ottamaan kevyttä ravia, jonka aikana piti tehdä paljon voltteja. Rafi tuntui alkuun todella laiskalta, joten jouduin ottamaan raipankin käteen. Onneksi sitä ei tarvinnutkaan enää laukannostojen jälkeen. Ennen laukkaa mentiin välikäyntejä hetki. 


Laukannostot sujuivat todella hyvin, ainakin omasta mielestä! Rafilla oli kivan "pitkä" laukka, josta löytyi sopivasti vauhtia. Pystyin jopa istumaan laukassa alas ihan siedettävästi. Pakko sanoa, mutta Rafilla on älyttömän pehmeät askeleet! Niistä mä tykkään. Laukkojen jälkeen mentiin jokainen este yksitellen. Aluksi ongelmia tuotti okseri, joka kierrettiin pariin kertaan. Niiden muutaman kierron jälkeen meidän opettaja tuli seisomaan esteen sivuun, jolloin päästiin ylitse. Tällaisia kiertoja ja pari kieltoakin tuli ihan liian monta kertaa, mutta laitetaan ne ratsastajan piikkiin. Rafi kyllä hyppäsi ongelmitta silloin, kun vain sain sen hyppäämään. Kuski taas mokasi lähes jokaisen esteen ihan penkin alle. Mua oikeasti jopa hävettää tämän päivän kuvat, vaikka usein olen ihan tyytyväinen omaan esteistuntaani. Tämä kerta sen sijaan oli poikkeus. Toisaalta, Rafi on mulle vieraampi hevonen, mutta en mä senkään piikkiin voi laittaa omaa osaamattomuuttani.


Yksittäisien esteiden jälkeen alettiin mennä rataa. Menin oikeastaan jokaisen esteen laukassa ja yksi tehtävä olikin laskea ääneen 3 askelta ennen estettä, mikä ei sujunut yhtään. En hahmottanut ollenkaan, mistä kohtaa Rafi ottaa 3 askelta esteelle ja laskut menivätkin lähes poikkeuksetta joka kerta päin mäntyä. Ei se haitannut sinänsä. Pysyin kuitenkin hypyissä mukana, vaikka istunnan suhteen on älyttömästi parannettavaa.

Ensimmäinen este oli hiukan matalampi pysty, kakkonen (lopuksi isompi) pysty, jonka alla oli pieniä muovikanistereita, kolmonen oli okseri, jonka alla oli myös pieniä muovikanistereita ja nelonen isompi pysty(olisikohan ollut lopuksi n.60cm?).

Voisin kirjoittaa romaanin virheistäni, mutta jätän sen kirjoittamatta ja sanon vain, että loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen tähän tuntiin. Esteet olivat korkeampia kuin viime tunnilla ja mentiin hiukan "erikoisempaakin" estettä. Kiitän opettajaamme, seuraa ja kuvaajia, jotka suostuivat tulemaan meitä kuvaamaan! ♥ 

Linkki videoon (pahoittelen videon huonoa musiikkivalintaa, koittakaa kestää)

Milloin teillä on viimeksi ollut "epäonnistunut" tunti?

12 kommenttia:

 1. Voi kuule kellään ei aina onnistu ja mullakin on ollut monia epäonnistuneitakin valmennuksia! Mun mielestä tää meno just näytti kivalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, mulla on vaan aina ollut se asenne, että löydän joka tunnista jotain hyvää :D Niiden rinnalla tää tuntui jo pohjanoteeraukselta, mutta kotimatkalla totesin, ettei joka kerta tarvitse osata, silloin opitaan, sitä varten tunnit ovat! Kiitos paljon, vaikka onhan tuossa vielä paljon parantamista :D

   Poista
 2. Ihan kivasti teillä näytti kumminkin menevän! :-) Itse en edes muista milloin olisi ollut sellainen kunnollinen epäonnistunut ratsastustunti, koska en ole tässä kisakauden ohella oikeastaan päässyt minnekään tunneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, on siinä parantamista, mutta kiitos :) Toisaalta hyvä noinkin!

   Poista
 3. Ihan kivasthan tuo näytti menevän! :)

  VastaaPoista
 4. Aika kivalta näyttää, mutta on myös aika paljon parannettavaa. Mutta valmennuksethan on sitä varten että siellä voi parantaa. No harjoituksesta tulee mestari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kerrankin joku uskaltaa puhua totta! :D Toivotaan näin, vaikka mestariksi tulemiseen on vielä älyttömästi matkaa :D

   Poista
 5. Hyvin teillä menee! ❤ Mutta jos tuntuu että ei onnistu kannattaa vain harjoitella :-) Harjoitus tekee mestarin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jep, harjoittelu kyllä kannattaa mun tilanteessa :D

   Poista
 6. Kiva postaus! Tykkään sun blogista tosi paljon! Ihana ulkoasu ja kirjoitat kivalla tyylillä sopivan mittaisia postauksia! :)

  VastaaPoista