22. elokuuta 2015

Kiitos ja Kumarrus Montu

Älä koskaan sano hyvästejä, koska hyvästit tarkoittavat lähtöä ja lähtö unohtamista ~

Osa saattoi arvata tämän sen yhden ilmoituksen perusteella. Itse en sisäistänyt asiaa yhtään. Totta kai olen itkenyt silmäni kipeiksi asian takia, mutta en voinut vaikuttaa asiaan millään lailla. Saan vain olla kiitollinen, että mulle on suotu mahdollisuus ratsastaa Montua ja kehittyä sen kanssa yhdessä. On kunnia saada näinkin nuorena "kouluttaa" ex-ravuria eteenpäin ja kaikkien niiden onnistumisien ja epäonnistumisien jälkeen voin sanoa olevani tyytyväinen Montuun kaikella tavalla. Mun oli tarkoitus kirjoittaa tämä postaus meidän 2 vuotis päivänä, mutta se ei ehtinyt täyttyä. Toivon kaikkea hyvää Montun uuteen kotiin! ♥

Tää on hyvin ekoja ratsastuskertoja.

Syyskuussa 2013 päädyin koittamaan ex-ravuria, jota minun oli tarkoitus alkaa liikuttelemaan. Olin etsinyt jo kauan liikutushevosta ja lopulta sellainen löytyikin ihan eri tavalla kuin olin ajatellut, sukulaisten kautta. Syyskuun 12. päivä oli se päivä, jota odotin kuin kuuta nousevaa. Sain ottaa kaverini mukaan ja niin päädyimme katsomaan kolmea nyt jo tutuksi tullutta ravihevosta, joilla oli jo ratsastettu ennemminkin. Otettiin kaksi niistä hoidettaviksi ja mun ratsuksi päätyi Montu, koska se oli korkeampi ja itse olin jo silloin melko pitkä.


Ensimmäisellä ratsastuskerralla mentiin vain käyntiä ruohopellolla. Montu oli silloin niin unelmien täyttymys, se ei sentään vienyt mua 6-0, vaan pysyi hallinnassa. Seuraavalla kerralla koitettiin ottaa jo raviakin, mutta Montu ei totellutkaan pohkeita eikä siis lähtenyt raviin kuin vain pari kertaa.


Aloin käymään Montulla epäsäännöllisen epäsäännöllisesti. Lähinnä me vain käveltiin ja otin aina silloin tällöin lyhyitä ravipätkiä. En edes osannut istua siellä siihen aikaan. Ex-ravurina sen ravi oli jotain niin kamalaa, todella pompottavaa. Jälkeenpäin olen tottunut askeleeseen jo edes vähän, mutta parantamisen varaakin olisi ollut omalta osaltani.


Jokaista varmasti kiinnostaa, kuinka tästä eteenpäin. En ole lopettamassa Montun tallilla käyntiä. Liikuttelen kuitenkin Jalmaria vielä silloin tällöin ja varmastikin kuvailen kavereitani, kun he menevät Tiltalla. Montu lähti uuden hevosen takia, mutta siitä en nyt kerro sen tarkemmin. Uusi hevonenkin saattaa tulla näkymään täällä, joten uudet tuulet puhaltavat mun hepparintamalla! Niistä toivottavasti lisää joskus.


Thanks for the memories 12.9.2013-19.8.2015 ♥

22 kommenttia:

 1. Toki harmillista <3 Montu ja sinä vaikutatte niin hyvältä parilta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta olisihan tää luopuminen kuitenkin jossain välissä vastaan, meidän kohdalla se vain meni näin ;( Kiitos paljon! Se kyllä tuntui hepalta, joka toimi jopa mun ajatusten mukaan, toivottavasti toimii uudessa kodissaan yhtä hyvin!

   Poista
 2. Voi eii, te toimitte niin hyvin yhdessä :(

  VastaaPoista
 3. Voi miten kurjaa, jaksamisia sulle! Rakkaasta eläimestä ei oo ikinä helppo luopua, mutta onneksi muistot säilyy... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Ja niinpä, onneksi Montu sentään lähti vain uuteen kotiin, ettei se ole esim. lopetettu, se vasta olisikin ollut kamalaa..

   Poista
 4. Voi ei että noin kävi :/ sait kuitenkin tosi hienon mahdollisuuden ratsastaa Montulla noinkin pitkään. Ja vaikka montu on nyt uudesaa kodissa niin onneks muistot eivät koskaan katoa ! :) voimia sulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harva mun ikänen edea saa ratsastaa ex-ravuria ja mullakin oli vapaus tehä lähes mitä vaan Montun kanssa, tietty omistajan luvalla, mutta kuitenkin :D Kiitti <3

   Poista
 5. Voi ei :(. Harmillista että teidän tarina loppui nyt tähän :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onhan meillä melko pitkä tarina jo takapäin, josta saan olla onnellinen :)

   Poista
 6. Voi harmi, teidän taivalta olisi ollut mukava seurata pidempäänkin! Voimia sulle ♥

  VastaaPoista
 7. Joskus joidenkin ovien on sulkeuduttava, että voi avata uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, oikeastaan munhan oli tarkoitus etsiä uutta, osaavampaa, liikutusheppaa jo puolivuotta sitten ja nyt se alkaa vaikuttaa houkuttelevalta :)

   Poista
 8. Voi ei! :( niin hyvä pari olitte! ♥

  VastaaPoista
 9. Voi ei! Tsemppii!

  VastaaPoista
 10. Voi ei, paljon jaksamisia sulle! :-( Te olitte ihan mahtava pari!

  VastaaPoista
 11. Voi ei, kun luin uusinta postaustasi niin sitten huomasin että jotai tärkeää oli jääny välistä... En ollut huomannut tätä postausta. Mutta voi ei, olitte kyllä hyvä pari <3 tsemppiä vielä näin jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on vähä hämäävä postaus, joka taisi jäädä usemmaltakin lukematta.. Kiitos Iida! <3 Kyllä tuo ikävä alkaa jo helpottaa, kun sain kuulla, että Montu voi oikein hyvin :)

   Poista