20. elokuuta 2015

Riimuratsastusta


Eilen oli päivä, jona päätettiin leikkiä kisaratsukkoa ilman suitsia. Haha, nämä molemmat yritykset epäonnistuivat aika hyvin. Tuskailin sykeröjen kanssa niiden pyörityksen aikaan. Letit pysyivät, mutta sykeröt eivät. Tai pysyivät ne siihen asti, kunnes Montu alkoi ravistella päätään ja kaksi sykeröä aukesi. Ratsastuksen lopussa täysin ehjiä sykeröitä oli enää 3, mutta eipä se mua haitannut!


Menin vielä kerran satulalla, ilman martingaaleja ja ilman raippaa. Voin sanoa rehellisesti, että tänään oli oikeastaan surkein fiilis ratsastuksen jälkeen. En jaksanut edes kauaa panostaa, koska itsellenikin alkoi tulla kuuma. Voin vain kuvitella, kuinka kuuma Montun oli ja vielä kun ötökätkin kiusasivat.. Pikaisen ratsastuksen jälkeen kävin tallissa vaihtamassa suitset pois ja laitoin tilalle riimun, johon kiinnitin ohjat. Pidin kuitenkin alkuun satulan vielä selässä, ihan vain kaiken varalta. Testailin hiukan pysähdyksiä ja käännöksiä todeten, ettei Montu totellut kovinkaan hyvin. Sehän ei kuitenkaan haitannut, vaan kävin ottamassa vielä satulankin pois! Huomatkaa, että mentiin riimun kanssa ihan vain käyntiä tai oltiin paikoillaan.


Lopulta annoin Montun jäädä paikoilleen syömään ja käännyin sen selässä väärin päin. Montu on onneksi niin kiltti, että se vain jatkoi syömistä. Siirryin istumaan lähemmäs häntää ja lopulta pudottauduin häntää myöden alas(en osaa selittää, mutta ehkä ymmärsitte). Älkää huoliko, olen tehnyt sen ennenkin ja nytkin Montu pysyi todella hyvin paikoillaan!


Ratsastuksen jälkeen siirryin taluttelemaan Montua ja lopulta päästin sen irti. Se jaksoi ravata ja laukata perässäni "kierroksen". Sen kierroksen jälkeen Montu tajusi olevansa irti ja se lähtikin ohitseni kiihdyttäen täyteen kiitolaukkaan. Muutama ilopukkikin tuli matkan varrella tallille. Hetken kuluttua siirryttiin kuvailemaan ulos kaikki hevosia yhdessä ja lopulta otettiin vielä meidän talliporukan kesken "tiimikuvia", joista saatiin monet hyvät naurut!


Oletteko te ikinä yrittäneet ottaa useamman hevosen kanssa yhteiskuvia?

15 kommenttia:

 1. En ole yrittänyt, täytyy joskus kokeilla :D Teillä ainakin nuo yhteiskuvat näyttää onnistuneen tosi hyvin!
  Kiva postaus muuten ja jälleen kerran ihania kuvia :) Sun blogi on vaan niin mahtava <4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, että monen hevosen kuvaaminen ja yhdessä pitäminen on hankalaa :D Kiitos paljon ihanasta kommentistasi Iida! Ihanaa kuulla, että joku tykkää mun blogista noin paljon <3

   Poista
 2. Ihania nuo viimeiset kuvat! :) itse en ole itseasiassa ikinä edes pidellyt kahta hevosta kerralla, en ainakaan muista että olisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Selma! :) Onhan siinä omat vaaransa, joten en mäkään mielelläni useampaa heppaa taluttele/pitele :D

   Poista
 3. 7 viimeistä kuvaa on aivan ihania, heppakamut :D Mä en oo koskaan tuollaisia kuvia ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks! Noi olikin ainoat julkaisukelpoiset kuvat niistä kahdestasadasta, yhtään valehtelematta :D Aina joku hepoista oli huonosti..

   Poista
 4. Oi, tosi ihania nuo tiimikuvat :3 mäkään en oo vielä ottanu kahen ponin kaa yhteiskuvia, mutta haluun sellaisia ottaa vielä ennen joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulla tällaisia löytyykin jo useampia, mutta näin kesäisiä ei olekaan :D

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia, varsinkin tossa viimeisessä on upea värimaailma ja tunnelma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Oikeastaan muokkasin viimeistä kuvaa turhankin paljon, mutta pakko myöntää sen olevan kiva noinkin :D

   Poista
 6. Monen hevosen kuvaaminen on vaikeeta, oon testannu. Mutta jos ne onnistuu niistä tulee tosi kivoja. Ja ruunikoille sopii tosi hyvin sykeröt<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niin kyllä on! :D Ja joo, sopiihan ne, jos vain tekijä saa niistä tarpeeksi kivan näköisiä :D

   Poista
 7. Ihana toi kahdeksaskuva! Mä en oo koskaan yrittäny ottaa kuvia useamman hevosen kanssa, mutta joskus olisi kyllä kiva kokeilla! Harmi, kun Nessa ei tykkää yhtään Pystestä, niin niillä ei sitä voi kokeilla, jos ei halua, että Pyste saa Nessan kaviosta ja luultavasti vielä hampaistakin itseensä jäljet... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, se kyllä on aika suloinen :3 Meilläkin Jalmari on ennen "uhkaillut" Montua, mutta nyt ne olivat hyviäkin kavereita ja rapsuttelivat toisiaan!

   Poista