24. kesäkuuta 2016

Hullujen hommaa

Päivän saldo: märät vaatteet ja katkenneet ohjat.


Keskiviikko oli varmasti yksi ikimuistoisimmista päivistä Jalmarin tallilla! Tuo "saldokin" kertoo jo aika paljon, mutta tämän lisäksi voin sanoa rehellisesti nauraneeni pitkästä aikaa oikein kunnolla. Hauskaa meillä ainakin oli! Kyllä, myös kameran takana tapahtumia katsellut kaverini sanoi nauraneensa minulle ja Jalmarille. Joskus vain mietin, että miksi saan mitä oudoimpia päähänpistoja..


Päädyin menemään riimulla, johon laitoin ohjat kiinni. Vasta jälkeenpäin aloin miettiä, että onkohan siitä haittaa, kun paine kohdistuukin tuohon turvan päälle. No, ainakaan Jalmari ei kuollut ja se vaikutti jopa ihan iloiselta päästessään menemään noin. Vähän kauhulla nousin selkään, kun satulakin jäi talliin.. Mutta mitä vielä, Jalmari meni suurin piirtein paremmin kuin koskaan! Aloimmekin epäillä, että sillä on suussa jotain vikaa ja siellä kävi eilen(torstaina) osaava ihminen tarkastamassa sen suun/hampaat.


Jalmari meni oikeasti älyttömän hyvin! Menimme uittopaikan ulkopuolella, joka on ympyrän mallinen ja sitten teimme hiukan ylä- ja alamäkitreeniä pellolla. Jalmari meni rauhallista vauhtia ja pidätti kyllä heti, kun pyysin! Se pätkittäin jopa myötäsi hiukan päällään! Tämän perusteella voisin jopa ostaa sille kuolaimettomat, jos tietäisin niistä enemmän. Ravi oli nimittäin pitkästä aikaa todella rauhallista ja Jalmari ravasi lähes koko ajan korvat pystyssä, joten sillä taisi myös olla ihan kivaa. Naureskelinkin tuolla uittoympyrän ulkopuolella mentäessä, että olisin varmasti tippunut veteen, jos Jalmari olisi tehnyt jotain arvaamatonta. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt!


Olin päättänyt jo aiemmin, että käyn kahluuttamassa Jalmaria uittopaikalla niin, että olen itse selässä. Jalmarille lätäköt/märkä hiekka on aina ollut paha paikka, mutta nyt se meni pari kertaa todella nätisti veteen. Käännyimme aina ennenkö Jalmari joutui uimaan. Näiden parin kerran jälkeen emme enää päässeetkään veteen niin kätevästi, kun pieni alamäki, joka kohti veteen, oli hiukan märkä. Jalmari alkoi taas pomppia pystyyn, vaikka ei se kovin korkealle pääse, tai niin luulin. Siksi en osannutkaan varautua yhteen hyppyyn, jonka jälkeen Jalmari kääntyi liian nopeasti minulle ja tipahdin sitten alas. Jäin nauramaan maahan hetkeksi, koska minulle ei käynyt kuinkaan. Olin kuitenkin repäissyt ohjat mukanani alas ja ne sitten jäivät Jalmarin astuessa sivummalle sen jalkoihin ja poikkesivat.. Onneksi tamma pysyi kuitenkin yhä vierelläni ja kävin vain vaihtamassa ohjat riimunaruun, koska olihan se hevonen vielä pakko saada veteen. Muuten sille olisi jäänyt kuva, että ratsastajan tiputtamalla pääsee vähemmällä.

Tästä..
...seurasi tämä.

Kaverini auttoi meidät viimeisen kerran veteen ja kahlasimme kääntymiskohtaan. Yritin kyllä kääntää Jalmarin, mutta se päättikin jatkaa matkaa ja lähti uimaan. Tiputtauduin alas veteen ja pidin Jalmarin kaulasta ohjaten sitä samalla toisella kädellä. Tulipahan siis koitettua nyt hevosen uittamistakin! Pääsimme turvallisesti koko ringin ja pääsin vielä takaisin tamman selkäänkin vedessä! Tämän uintiringin jälkeen kävelimme loppukäynnit. 


Kuvat ©Nelli!
Oletteko te menneet koskaan niin, että suitsien tilalla onkin riimu? Kuinka sujui?

24 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, oli varmasti kivaa! Olen testannut, mutta ei reagoinut ollenkaan paineeseen :D Mäkin haluaisin joskus kahluuttaa tai uittaa hevosta, mutta ei ole oikein paikkaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo oli tosiaan hauskaa, sitä ei voi kieltää :D Eikä, tää onkin harmillista! Mietin itsekin, etten kyllä uskalla mennä tuonne uimaan, kun se ei ole mitään puhtainta vettä, mutta kuinkas kävikään :D Toivottavasti löydätte jonkun paikan, ihan hauska kokemus nimittäin!

      Poista
  2. Ihania kuvia! Meijän entisellä LV tammalla oli kuolaimettomat ja paristi kokeiltiin riimua, ja toimi paremmin! :) Ihanaa ois kanssa päästä uittamaan hevosta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi vitsit, mä kans aloin nyt haaveilla noista kuolaimettomista, mutta en tosiaan ole perehtynyt niihin niin tarkasti, että osaisin ostaa sellaiset :D Tuo oli kyllä hauskaa! Uskon, että pääset joskus kyllä uittamaan, sen verran useilla leireilläkin pääsee :D

      Poista
  3. Oi jes, niin ihanan näköstä menoa teillä, onneksi itellä on mahdollisuus jo parin päivän päästä päästä uittamaan, jos säät vaan sallii :D Ala mennä vaan useemmin ilman varusteita (= riimu ja riimunnaru), niin tulee varmaan aika hauskoja kokemuskai :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kiitos! Voi vitsit, vähänkö kiva! Tuo kyllä oli hauskaa, mutta mietin vain edelleen tuota, että ohjautuuko paine sitten ihan väärään kohtaan :o Mutta varmasti kyllä menen vielä joskus noin!

      Poista
  4. Vitsi miten kiva postaus! Mäkin tahtoisin uittaa, mutta meillä ei oikeen oo mahdollista edes kahluuttaa :( Olen mennyt niin, että suitsien tilla on riimu, ja onkin ihan kivasti sujunut! Hutu on oppinut kuuntelemaan istuntaakin jonkun verran, se on tosi kiva :) Ihanan näköistä sulla ja Jalmarilla ♥ Ihania kuvia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voi harmi :( Vähänkö kiva, että teilläkin sujui hyvin! Jallu ei niin kauheasti istuntaa vielä kuuntele, mutta ääntä se kyllä tottelee :D Kiitos kuvista kuuluu kuvaajalle :)

      Poista
  5. Vitsit miten kiva postaus! Ihanasti meette Jalmarin kanssa❤ ja ihanaa että juuri Jalmari on sinun liikustushevosesi koska tämä on paras blogi ja täällä on aina niin monipuolisia ja mukavia postausksia jotka piristävät aina päivää. Teillä näytti olevan todella hauskaa. Mä oon kerran menny mun kaverin vuokraponilla pelkällä riimulla ja riimunnarulla kun niiden pihassa on sellanen uimalammikko niin sielä ollaan menty ja se oli super hauskaa! :D Hyvää juhannusta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Hahah, oon kyllä kans kiitollinen tuosta, että saan liikutella Jalmaria :) Ihana kommentti taas! Voi vitsit, kuulostaa kivalta! Hyvää juhannusta sullekin :)

      Poista
  6. Olen mennyt monesti mm. Carinolla pelkällä riimulla ja ohjilla, kun olen liian laiska ja tarkoituksena on vain köpötellä kentällä. :-D Hassu Jalmari! Ihania kuvia! :')

    VastaaPoista
  7. Noi kuvat on kyllä tosi ihania! Pitäis varmaan itsekin mennä ihan kunnolla taas uittamaan joskus! Jalmari näyttää noissa kuvissa tosi kivalta ja meette hyvin :) Ja oon menny riimulla, mutta sähän sen jo tiesitkin :D
    Kivaa juhannusta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset näistä kuuluvat taas kuvajalle :) Joo kannattaa kyllä, jos vain pääsette! Hahah, joo niin taidan tietää :DD Samoin!

      Poista
  8. Ihania kuvia ja superkiva postaus ❤
    Teillä oli varmasti hauskaa!
    Tätä lukiessa tekisi itsekin mieli päästä uittamaan/kahluuttamaan hevosta ratsain :D Oon joskus kerran kahluuttanut ratsain, mutta taluttaen oon uinut Pekon kanssa useamman kerran :)
    En oo myöskään ikinä ratsastanut riemulla, mutta olisi kyllä kivaa vaihtelua kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näistä kuvista tuli kyllä ihan kivoja! Ja juu, oli kyllä hauskaa :D Mahtavaa, että oot päässy edes kahluuttamaan, sekin nimittäin on ihan hauskaa! Kannattaa kyllä kokeilla, jos tulee mahdollisuus siihen :)

      Poista
  9. Haha, teillä on varmasti ollut hauskaa, ainakin siltä näyttää! Onneksi ei käynyt pahemmin, kun tipuit, noi tippumis sarjakuvat on aina kaikista parhaimpia! ´Tosi hyviä kuvia, ja hyvä postaus! Uittokuvia olisi kiva nähdä jatkossa lisää!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin oli! :D Tuo tippuminen oli kyllä taas niin säälittävä, ettei sille voi kuin nauraa! :D Kiitoksia! Enköhän mä jatkossakin vielä uita Jalmaria ;)

      Poista
  10. Super kiva postaus!:) ollaan aika useinkin Nopan kanssa menty suitsien sijaan riimulla ja ihan hyvin se on sujunut, muutaman kerran poni on lähtenyt lapasesta mutta oon saanut sen taas hallintaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva kuulla, että teilläkin on sujunut melko hyvin ja olet tosiaan saanut Nopan hallintaasi noiden lähtöjen jälkeen :D

      Poista
  11. Itse en muulla tavalla kuin riimulla tällä hetkellä ratsastakaan. hyvin menee niin koulukiemurat, esteet kuin laukkaspurtit maastossakin - kiitos istunnalle herkän hevosen, ei tästä muutoin mitään tulisikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, tää on mahtavaa kuulla! Ehkä mäkin vain rupean ratsastelemaan useammin riimulla! :)

      Poista
  12. Hah hah joo oon kerran menny suitsilla ja riimunnarulla deltan kanssa mun hoitoponilla, ja se päättyi siihen että Mökö päätti lähteä kotiin. Tipuin ja poni juoksi omalle tallille n. 2,5 km :) Ei onneks mitään sattunu :) Meet kyllä hyvin Jalmarilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Teille kävikin hiukan ikävämmin :o No, onneksi ei sattunut mitään, se olisikin vielä puuttunut.. Kiitos! :)

      Poista