12. syyskuuta 2015

Kahden vuoden aika

Ensimmäistä kertaa selässä!

Kaksi vuotta sitten tänään oli erityinen päivä, 11.9.2013. Silloin ajoimme ensimmäisen kerran Montun tallille ja silloin tapasin kaverini kanssa nämä kolme lämminveristä ravihevosta. Ratsukseni päätyi Montu, koska se oli korkein ja itse olin pitkä. Kaverini sen sijaan meni Tiltalla. Siitä päivästä on tosiaan kaksi vuotta. Mua jäi niin paljon harmittamaan, että mun ja Montun kaksivuotispäivä ei ehtinyt täyttyä ihan.. Ajattelin tässä postauksessa käydä läpi ikimuistoisimpia hetkiä kyseiseltä tallilta ja lopussa on Montun "muistovideo", vaikka ei sitä oikein siksikään voi sanoa. 


Menin ensimmäisen kerran ilman satulaa Montulla 10.10.2013 ja olin silloin niin iloinen, kun kaikki sujui lähes täydellisesti! Siitä lähtien olenkin mennyt todella monta kertaa ilman satulaa, oikeastaan jopa enemmän kuin satulalla. Montulla on niin kivan mallinen selkä, että siellä pysyy hyvin! Tässä on postauskin siitä.


11.2.2014 mentiin ensimmäinen "laukka-askel", itse asiassa kerron kyseisestä päivästä tässä postauksessa. Todellisuudessahan tuo "laukka-askel" oli vain voimakas ravinnosto, jollaisia Montu teki yhdessä välissä. Lisäksi kokeiltiin samana päivänä syöttää heppoja niin, että pidettiin leipä hampaiden välissä ja heppa sai ottaa sen leivän siitä, oli muuten hauska päivä!


24.2.2014 oli merkittävä päivä ja siitä kertoo tämä postaus. Oltiin kaverini kanssa Jalmarin mukana raveissa. Tuo päivä oli ikimuistoinen, sitä en unohda ikinä! Harvoin sitä pääsee noin "lähelle" katsomaan ravimaailman tapoja. Itse asiassa tämän kerran jälkeen aloin ratsastella Jalmarilla ja totesin heti ensimmäisellä kerralla sen menevän todella hyvin!

Vielä kerran tämä kuva tänne..

Yksi päivä, joka sisältää 2 tippumista ja monta superonnistunutta hyppyä on 13. perjantai 2014. Tässä postauksessa kerron tuon päivän tapahtumia. Tiputtiin siis molemmat kaverini kanssa täsmälleen samaan aikaan. Tästä vitsaillaan vielä näinäkin päivinä! Tippumisen jälkeen otin hyppyjä Montulla, jotka olivat oikeasti ihan liian korkeita Montun tasoon nähden, vaikka olinkin hypännyt/hypyttänyt sitä muutamia kertoja aiemmin..


Tämän postauksen kerralla tipuin, mutta totesin molempien ratsujen menneen lopulta hyvin. Päivämäärä oli 15.9.2014. Silloin tipuin Montulta ilman satulaa, mutta sitten taas satulan laiton jälkeen totesin sen menneen paremmin kuin ikinä, koska se toimi pelkällä istunnallani. Samaten Jalmari meni älyttömän hyvin! Lisäksi sain upeita kuvia kuvaajaltamme!


31.12.2014 sain luvan opettaa Montun laukkaamaan ja tähän päivään olen vieläkin tyytyväinen. Ravuri, jolla ei ole ennen edes yritetty laukkaa selästäpäin, laukkasi nyt niin hyvin! Mentiin oikeasti pitkiä pätkiä ja laukka oli sellaista hyvää laukkaa! Tässä postauksessa on siitä juttua. 


Tämä postaus on yksi luetuimmista postauksista ja päivämäärä oli 23.2.2015. Jälleen kerran kaverini ja minä tipuimme, mutta tällä kertaa sentään eri aikoihin! Molemmat ratsut toimivat mulla todella hyvin ja pysyin suhteellisen hyvin kyydissä, jos Jalmarilta lentoa ei lasketa.. Seuraavalla kerralla onnistuin jälleen tippumaan Jalmarilta, 5.3.2015. Silloin mua alkoi jo ottaa päähän omat tippumiseni, vaikka eihän se lumihankeen tippuminen sattunut yhtään.


8.5.2015 oltiin lintumaastossa. Montu meni ihan hyvin siihen verrattuna, että jätin martingaalit pois kokonaan. Koitettiin mm. hypätä "maastoeste" ja rämpiä syvemmällä metsikössä. Tuo kerta oli vain niin mukava! Harvemmin maastossa noin kivaa on.


4.8.2015 peltobaanailtiin. Tuo kerta oli viimeinen aidosti onnistunut ratsastuskerta Montun kanssa. Molemmat hepat laukkasivat niin nästisti todella hyviä pätkiä enkä voisi olla niistä yhtään ylpeämpi! Parempaa päivää en olisi voinut toivoa ♥ Lisäksi 7.8.2015 jätin martingaalit pois ja menin Montulla onnistuneesti. Nämä kaksi kertaa ovat olleet parhaimpia kertoja Montun kanssa, ikinä!


13.8.2015 otettiin Montun kanssa vielä mekkokuvia. Tiesin jo tuolloin, että Montu oli myynnissä ja siksi halusin ottaa vielä viimeisiä kuvia yhdessä, hiukan erikoisempia sellaisia ja voin sanoa, että nuo kuvat ovat niin ihania, että voisin teettää miltei jokaisesta taulun!

Tämä postaus sisälsi vain ne parhaat ratsastuskerrat ja kuten huomaatte, suurin osa on koettu Montun kanssa. Oikeasti jokainen ratsastuskerta sisältää jotain hyvää ja jokaisesta voisin kirjoittaa tähän postaukseen. Kuten voitte arvata, jatkossa näitä onnistumisia mulle tulee toivottavasti antamaan Jalmari!

Loppuun vielä tämä "muistovideo" Montusta, jota tein useamman päivän, mutta se ei siltikään ole niin laadukas, kuin saatatte odottaa. Kappale videolla: Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth


Mitä tykkäsitte videosta?

14 kommenttia:

  1. Tätä postausta oli jotenkin tosi ihana lukea ja aivan super ihanan videon olit myös saanut väsättyä. :') Harmi ettei Montun ja sun matka saanut ihan kahta vuotta täyteen! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ella! Olihan se harmittavaa, mutta eipä siihen voinut silti vaikuttaa, olisi lähinnä huvittanut tämä: "ei sitä voi vielä myydä, kun en ole saanut kaksivuotispäivää täyteen" :D

      Poista
  2. Tulipas tosta videosta ikävä Montua vaikkei se mulle kauhean "läheinen" heppa ollutkaa :( Tykkäsin tästä postauksesta tosi paljo ja toi video oli myös ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoin sen kans eilen ja meinasi vierähtää kyynel poskelle vaikkei tuo sinänsä olekaan koskettava video.. Kiitos paljon Nelli! :)

      Poista
  3. Ihana postaus ja ihana video! Harmi et jouduit luopuu Montusta olitte niin hyvä pari:)

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus & kiva video! Sä ja Montu sovitte hyvin yhteen <3 harmittaa kyllä teiän puolesta :(

    VastaaPoista
  5. Vau, ihan super hieno video! <3

    VastaaPoista
  6. Mullekkin tuli jotenkin tuosta videosta ikävä Montua, vaikka en ole sitä ikinä nähnytkään, muutakun vaan kuvissa.. Mutta ihana postaus & video! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sain videosta tehtyä niinkin haikean :D Kiitos paljon Emma!

      Poista