15. syyskuuta 2015

Poniratsastaja ilmoittautuu


Kun mulle tarjottiin mahdollisuutta käydä testaamassa ponia, kieltäydyin heti ihan jo pituuteni puolesta. Jostain syystä mut saatiin ylipuhuttua koittamaan tätä kyseistä ponia ja tässä sitä ollaan, käyn liikuttelemassa aina silloin tällöin Lamona nimistä ihanaa ponitammaa! Olen käynyt ratsastamassa sillä vasta kaksi kertaa, mutta Lamona on jo nyt saanut mut vakuuttumaan sen olevan ihana. Ensimmäisellä kerralla kaikki ei mennyt  ihan niin hyvin. Tamma testaili mua kunnolla, mutta mikä parasta, pysyin kyydissä! Toisella kerralla, eli eilen sujui jo paljon paremmin! Tässä postauksessa kerron kuvien kera eilisestä. Kaikki kuvat ©Nelli!


Alkukäyntien jälkeen tein muutamia voltteja ja menin sitten ravia. Lamonalla on todella tasainen ravi ja sitten taas laukka tuntuu ihan kuin istuisi kouluhevosen kyydissä! Toisin sanoen askeleet ovat todella ihanat istua ja Lamona on muutenkin osaavampi poni. Tamma oli alkuun hiukan jäykkä ja ravi ei noussut niin hyvin. Loppua kohden meni jo paremmin! Ravissa Lamona meni toisella sivulla huomattavasti reippaammin kuin toisella, mutta se kyllä ravasi kiltisti koko kierroksen, jos pyysin sitä. Toki väliin tuli pieniä testauksia, että "vedänpä nyt pään alas ja teen stopin", mutta suurin piirtein se meni todella hyvin. Sain Lamonan jopa siirtymään pari askelta sivulle, kun "kutittelin" tuntumaa ulkokädellä, jota siirsin hiukan lähemmäs harjaa.


Laukkaa otin aluksi vain suoralla sinne päin, mihin Lamona oli reippaampi. Se oli nimittäin huomattavasti reippaampi suuntaan, josta pääsi talliin. Aluksi en edes saanut ravaamaan saati laukkaamaan Lamonaa ns. pois päin tallista. Lopulta se meni niin hyvin, että pystyttiin laukkaamaan koko kierros eikä edes sillä vaikeammalla sivulla tullut hidastusta. Onnistuneimman laukkapätkän jälkeen meninkin enää loppuravit ja -käynnit. Siihen oli hyvä lopettaa!


Kuten varmasti postauksesta voi lukea, Lamona on paljon osaavampi kuin esim. Jalmari tai Tilta, mutta silti en ole hylkäämässä näitä ex-ravureita. Lamona tulee kuitenkin aina silloin tällöin postauksiin ja teen siitä varmasti jonkinlaisen esittelyn tuonne hevoset -sivulle.

 En vain jaksanut muokata aitoja pois..

Oletteko te löytäneet lähiaikoina uusia heppakavereita?

14 kommenttia:

 1. Ihana tuo poni! Näyttääkin taitavammalta kuin Jalmari, mutta onhan sekin tosi ihana. Mielestäni se ei näytä sinulle liian pieneltä :P

  Jos se nyt lasketaan, niin vaihdoin tallia ja sain sieltä uusia hepokavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! :3 Ja joo onhan Jalmarikin omalla tavallaan, mutta se on kuitenkin niin taitamaton heppa.. Itse asiassa mä oikeasti ihmettelen, että näytän noinkin sopivalta tuonne selkään.. Oikeastaan arvioisin Lamonan olevan siinä ihan ponirajan tuntumassa ellei ylikin, ihan kivan kokoinen se kuitenkin on :)

   Kuulostaa kivalta, ainakin jos vaihdoit ihan omasta tahdostasi tallia :)

   Poista
 2. Mä kävin viime vuonna kokeilemas kaverin kans tuota Lamonaa. Oli silloin todella kova hyppimään pystyyn ja tottakai tultiin sieltä molemmat alas (eri ratsastuskerroilla tosin). Onko sillä vielä tapana nousta takajaloille? Vaikutti silloin muuten ihan kivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, kiva kuulla muidenkin menneen tällä! :D Kyllähän se sitä tekee aina silloin tällöin juurikin testatakseen ratsastajan tiputtamista :D Toki martingaalien kanssa se ei pääse hyppimään, jos vain pitää ohjat kireällä, siksi mäkin suurinpiirtein revin sen suuta.. Se on kyllä todella mahtava poni :)

   Poista
  2. Hei muuten onko teillä vielä satula etsinnässä? Mulla ei kyllä oo tarjota lampaankarvasatulaa tmv mitä etsitte mutta löytyis yleissatula edullisesti mikä vois mennä ihan lämppärille. :) Jos kiinnostaa niin laita facebookissa viestiä!

   Poista
  3. Vai oliko se ratsastushuopa.. no ihan sama, ymmärsit pointin :D

   Poista
  4. Itse asiassa olisi ja satuin näkemäänkin tuon ilmoituksesi! Tällä hetkellä en kuitenkaan tiedä, ollaanko enää ostamassa toista satulaa, mutta täytynee harkita :D

   Poista
  5. Joo. Se on nyt varattu toistaiseksi kun ostaja mittaa oman satulansa. Ilmoitan jos se ei mene kaupaksi. :)

   Poista
 3. Kiva postaus, Lamona vaikuttaa kyllä ihanalta ponilta (lukuunottamatta testailua)! <3
  Munkin mielestä sä näytät ihan sopivalta tuon Lamonan selkään.

  Hmm, no tavallaan olen löytänyt uusia heppakavereita kun kävimme katsomassa ponini uutta tallia, mihin se muuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Ehkäpä tuo testailukin loppuu sitten aikanaan, toivottavasti :) Ja kiva kuulla, se tosiaan olikin oletettua korkeampi :D

   Uusilta talleilta kyllä löytyy uusia heppojakin :D

   Poista
 4. Ponit ne just on semmosia että ne alussa testailee ja possuilee, ihan tuttua touhua :D Mut kivannäköinen poni, oottelen lisää postauksia tästä neidistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon huomannu saman, vaikka onhan tuo oikeastaan ihan tapauskohtausta, tiedän hevosiakin jotka tekevät samaa :D Se on :)

   Poista
 5. Kiva postaus:) Mä oon muute tavannu yhel leiril samanvärisen ponin jonka nimi oli Larona:D Sil ei vaa oo tähtee otsas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hahah, nimi kuulostaa kyllä ihan samanlaiselta :D

   Poista