10. syyskuuta 2015

Kiireisen päivän ratsastus


Mulla oli tänään pitkä päivä, johon sisältyi ajotunti, 7h koulua ja siihen päälle vielä ratsastustunti. Selvisin kuitenkin hyvin ja tässä postauksessa kerron ratsastustunnista! Olin taas hyppäämässä Dimonan tallilla ja harvinaista kyllä, kuvaajaa ei ollut. Saatte tyytyä viime kerran kuviin. Itseäni materiaalin uupuminen haittaa eniten, koska analysoin omaa ratsastustani usein niiden perusteella. Siitä on tullut jo vähän kuin tapa, aina kuvaaja mukaan.


Menin Rafilla, jälleen kerran. Olen menossa sillä tallin harjoituskisoihin, joten käyn hyppäämässä vielä ainakin kerran ennen varsinaisia kisoja, jotka ovat tämän kuun lopussa. Tänään meillä oli kolme ratsastajaa tunnilla eikä aikaa ollut niin paljoa hyppäämiseen. Ehdin mennä vain kerran radan, jonka korkeimmat estet oli korotettu 60senttiin. Harvemmin hyppään niin korkeaa, joten senkin takia olisin halunnut materiaalia, mutta ehkä ensi kerralla!

"herkkä" tilannekuva

Alkukäyntien jälkeen mentiin tietystä verryttely, ravia ja laukkaa. Sen jälkeen kävelin radan tunnin pitäjän perässä läpi ja yritin muistella esteiden oikeaa järjestystä. Kävelyn jälkeen menimme radan yksitellen ravissa: Rafi kulki oikein nätisti, myös silloin, kuin puomit nousivat ristikoiksi, jotka olivat oikeastaan kavaletteja. Vahvuuteni ei ole raviesteet, joten ne menivät lähes kaikki penkin alle, mutta laukkahypyt sujuivat jo paremmin!

Numero on aina sillä puolella, jolta este hypättiin ja ottakaa huomioon, että nuo tiet ovat vähän sinne päin, 5-6 väliin tuli paljon isompi kaarre!

Seuraavaksi esteet korotettiin pystyiksi ja korkein oli sen 60cm. Rafi meni todella hyvin ja sain ratsastettua selkeät tiet. Toki se hidasti raviin ennen neljättä estettä enkä meinannut saada nostettua enää sen jälkeen laukkaa. Tällä kertaa olen sentään tyytyväinen itseenikin! Tästä on hyvä taas jatkaa.

Mitä mun jalka tuossa asennossa tekee :D

Lopuksi saimme vielä mennä yhden vapaavalintaisen esteen ja otin tietenkin sen, jonka olimme menneet oikeastaan joka kerta ravissa, eli viimeinen. Se olikin esteistä korkein ja halusin samalla treenata omaa istuntaani. Este mentiin ensin vahingossa ravissa ja heti perään uudelleen laukassa, jolloin hyppy sujui huomattavatsi paremmin. Loppuun vielä loppuravit ja -käynnit! Tällä kertaa voin sanoa rehellisesti olevani tyytyväinen.

Pyydättekö te usein kuvaajaa paikalle, kun ratsastatte?

8 kommenttia:

 1. Tää oli mun mielestä tosi kiva postaus vaikka kuvia ei tunnilta ollutkaan :) Kiva kuulla, et tunti meni hyvin 8)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Tosiaan, hyvä että tunti sujui omasta mielestäsikin hyvin :) Mullakin oli eilen ratsastustunti. Se meni oikeastaan tosi hyvin, ainakin verrattuna edelliseen kertaan...:D

  En yleensä pyydä ketään kuvaamaan ratsastustani, paitsi leireillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hahah, mulla meni samalla lailla, paremmin viime kertaan verrattuna :D

   Poista
 3. Mulla on yleensä kerran tai kaksi viikossa kuvaaja mukana ja tosi usein myös ei koko viikkona. Huippukuvia ja hienoa että olit tyytyväinen tuntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman hevosen kanssa mullakin saattaisi olla harvemmin :D Jalmarin kanssa on vain niin, että kaveri on aina mukana ja usein mennään eri aikaan ja kuvataan toisiamme :) Kiitti!

   Poista
 4. Mulla on tosi harvoin kuvaaja mukana. Ja hyvä että meni hyvin. Tosi halpaa muuten tuolla Dimonan tallilla, kun kävin kattomassa kuka on Rafi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta ihan kivakin, jos osaa olla vaivaamatta muita ihmisiä sillä, että haluaa kuvaajan :D Itse häiritsen aina kavereitani uteluilla "voitko tulla silloin ja silloin kuvaamaan.."
   Sielä on kyllä todella halpaa ja tunnit ovat ihan kivoja :)

   Poista