17. syyskuuta 2015

Erilainen kulkupeli


En ole tehnyt tällä viikolla oikeastaan mitään erikoista, jos maanantaita ei lasketa. Ei pelkästään sen takia, että olin ratsastamassa vieraammalla ponilla, vaan siksi, koska ajoin itselle mopoautokortin! Kyllä, luit oikein, olen nykyään mopoautokuski eli toisin sanoen liikenteen hidastin. Toisaalta, keskustassa nopeus on täysin sama kuin normaaliautoilla eikä kenenkään pitäisi siitä suuttua. Muuten taidankin kulkea enemmän hiekkateitä pitkin talleille. Maantiellä liikenneruuhkan aiheuttamisen vaara on suuri, koska aina ei tule vastaan sitä linja-autopysäkkiä, johon voisi hetkellisesti jäädä odottamaan.. 


Miksi ajoin mopoautokortin? Todellisuudessa mietin tätä asiaa pitkään, koska olisin halunnut ajaa sekä mopo- että mopoautokortin. Lopulta päädyin mopoautoon, koska siinä on sentään neljä pyörää, katto ja pieni tavaratila, johon mahtuu kaikki tarpeellinen ja kaiken lisäksi mopoautolla voisin uskaltaa ajaa talvellakin lyhyitä matkoja. Turvallisuus on sitten toinen juttu. Kärjistettynä mopoauton seinät painuvat kasaan, kun sormella painaa hiukan kylkeä. Siitäkin syystä pidättäydyn ihan niissä alhaisissa nopeuksissa. Toisten mielestä mopoauto on ihan Ok ja toisten mielestä nolo. Pakko myöntää, onhan se sellainen "munankuori", joka näyttää tyhmältä. Silti sanoisin, etten kadu kortin ajamista. Enää kyydit eivät ole este mun menoilleni ja kaiken lisäksi voin kyyditä kavereitanikin. Esimerkiksi eilen oltiin kolmen kaverini kanssa kuvailemassa(toisella kaverillani on skootteri ja kyydit järjestäytyivät siten) ja voin sanoa, että se oli hauskaa olla itse kuskina. 

Pahoittelen näitä muutamia aiheeseen liittymättömiä kuvia eiliseltä!

Mikä on teidän mielipiteenne mopoautoista, ovatko ne vain noloja liikenteen hidastajia?

8 kommenttia:

 1. Mopoautoissa on kyllä hyviäkin puolia. Ei kastu sateella, voi pitää vaikka nutturaa tai muuta kivoja kampauksia ilman että ne lässähtää kypärän alla, pysyy paremmin liukkaalla pystyssä, enemmän tavaratilaa jne. Mua tosin ärsyttää ajaa skootterilla mopoauton perässä kun ajan kuitenkin nopeammin. :D Eihän ne turvallisia ole, mutta eipä kyllä sen koommin mopotkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyviä pointteja! Huomasin saman, kun kaverini meni sillä skopollaan ohitse ja itse jäin reilusti jälkeen, vaikka ajoin mielestäni lujaa, ainakin siihen verrattuna, että ajeltiin pimeällä yhdeksän aikaan :D

   Poista
 2. Mun mielestä ihan cool tommonen mopoauto ja helpottaa varmasti myös sun liikkumista tallille ja muuallekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta, mutta koulussakin tulen kulkemaan enemmän pyörällä, ainakin näillä näkymin :D

   Poista
 3. mopoauto olisi kyllä kiva! : D

  VastaaPoista
 4. Noni nyt saat sit kuskata muaki joka paikkaa ;) Mun mielestä mopoautot ei oo mitenkään noloja, joo ehkä se joskus ärsyttää kun ne menee niin hiljaa, mutta muuten musta aiva käteviä kun kunnon autoa ei vielä saa. Sielä sentään voi olla sateensuojassa ja kuunnella musiikkia toisin kuin mopossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä uskalla mun kyytii enää ku huomaat miten ajan ;) Mutta joo, onhan niissä hyviäkin puolia :)

   Poista