3. syyskuuta 2015

Synttärilahja


Ensimmäisenä asiana ilmoitan, että olen 15-vuotias! Syntymäpäiväni oli kylläkin jo eilen ja tämä mystinen paketti, josta mainitsin viime videossa, tuli jo tiistaina. Itselläni on ollut jo kauan mietinnässä tehdä jotain kameralleni. Se ei enää tarkenna automaatilla niin hyvin ja usein olenkin lainannut tallilla ollessa kaverini objektiivia. Pähkäilin ongelman kanssa, uusi kamera vai uusi objektiivi. Muutama päivä sitten kaverini linkkasi täältä erään tarjouksen Nikon D5200 kamerasta. Innostuin siitä valtavasti ja kysyin neuvoa vanhemmiltani. Lopulta päädyttiin ostamaan mulle synttärilahjaksi hiukan kalliinpi paketti samasta kamerasta, mutta mukana tuli parempi objektiivi, kuin siinä halvemmassa versiossa. Toisin sanoen, omistan uuden kameran!


Paketti saapui parin päivän päästä tilaushetkestä, eli toiminta oli todella nopeaa! Paketista löytyi Nikon D5200 runko, Tamron objektiivi 70-300mm ja pienempi objektiivi 18-55mm. Pienemmällä objektiivilla nyt en tee mitään, joten sen laitan varmaankin myyntiin. Omistan tällä hetkellä kaksi noita pienempää objektiivia. Alkuun tuo isompi objektiivi tuntui sanalla sanoen valtavalta. Kaiken lisäksi siinä on niin pitkä tarkennusväli, netistä luettuna 0,95m tarkennusväli. Toisaalta sillä saa laadukkaita kuvia, mutta kyllä siinä hetki menee opetella. Lisäksi kyseinen objektiivi on älyttömän painava! Oikeastaan kameran runko ei paina juuri mitään, mutta objektiivi senkin edestä.. En kuitenkaan valita, olihan tuo hyvä ostos.

Tässä vielä tuon 70-300mm objektiivin paketti, josta näkee tarkemmat tiedot.

Vanhassa kamerassani on huono automaattitarkennus ja huono akku. Uusi akku siihen jo ostettiinkin, mutta se ei auttanut mitään! En kuitenkaan aio syrjäyttää punaista kameraani täysin, vaan jätän sen varakameraksi ja molempiinhan käyvät samat objektiivit, joten voin käyttää oikeastaan kumpaako vain. Tuossa Nikon D5200:ssa on kääntyvä näyttö, jota olen myös haaveillut siitä asti, kun sain idean uudesta kamerasta. Vanhan kamerani sain kaksi vuotta, joten onhan se mua jo kiitettävän ajan palvellut.

 Aamulla mua odotti tällainen paketti! Huomatkaa suloinen lahjapaketti ja kiva kortti!
 Ensimmäisiä kuvia uudelta kameralta!

Milloin te täytätte vuosia?

20 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Mulla on synttärit helmikuussa, jolloin täytän itsekin 15 :)

  Mäkin olen oikeastaan tuosta kyseisestä kamerasta haaveillut nyt kun se tosiaan on tarjouksessa, pelkällä pokkarilla kun ei kovin kummoisia kuvia saa. Täytyy asiaa vielä harkita, mutta oli ilmeisesti hyvä ostos? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuo kamera oli kyllä hyvä ostos, kyllä se on parempi kuin mun vanha järkkäri(Nikon D3200) :D Suosittelen tätä D5200, koska se on hyvä kamera eikä sitä ole edes kovin vaikea käyttää :D

   Poista
 2. Paljon onnea synttäreiden johdosta, ja tietenkin myös uudesta kamerasta! <3
  Meillä on Nikon, muistaakseni D4500.
  Mä täytin 12 vuotta elokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :3 Oi tuo taitaakin olla hyvä kamera! :) Sulla onkin ollut aika hiljan synttärit! :)

   Poista
 3. onko se tiltan satula ollut hyvä? aiotko toppauttaa sen uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ollut ihan tarpeeksi hyvä, ei se paina ainakaan nähtävästi mihinkään :) Kyllä se jossain välissä pitäisi toppauttaa, mutta luulen etten mä hoida tätä asiaa, kun kaverini sitä liikuttelevat :) Itse asiassa hankittiin siihen juuri uusi, parempi huopakin!

   Poista
 4. Onnea! Minä täytän lokakuussa 12. :-) Mäkin nii halusin kunnon kameran, muuten saa... :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla :) Onhan sulla vielä aikaa hankkia sellainen ja itselläni oli juuri saman ikäisenä vielä ihan tavallinen digikamera, joka riitti silloin vallan hyvin :D

   Poista
 5. Paljon onnea! Mahtaa olla kyllä hyvä kamera, kelpaisi minullekin syntymäpäivälahjaksi tuollainen! ;) Mä täytän 17.2. jo 18 vuotta ja kohta pitäisi autokouluunkin ilmoittautua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllähän tuo "hiukan" parempi on, kuin edellinen :D En ole edes ehtinyt vielä tutustua sen kaikkiin hienouksiin.. Hui kauheeta, 18v tuntuu niin suurelta ikäluvulta ja silloin saakin kaikkia oikeuksia, mm. tuo ajokortti :)

   Poista
 6. Onnea! Itse täytän marraskuussa vuosia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sullakin on sitten synttärit vielä edessä :)

   Poista
 7. mullakaan ei toimi nikonissani automaattitarkennus kunnolla, ja objektiivi on muutenkin vähän rikki joten pitää varmaan joululahjaksi toivoa tuommoinen samanlainen objektiivi :) hienoja kuvia ja muutenkin kiva postaus! Itselläni on synttärit 3. helmikuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se toimii jotenkin, mutta tarkennus menee usein kirjaimellisesti metsään, vaikka kuvauksen kohde olisikin ihan lähellä.. Sielä on sisällä niin paljon pölyä, jota ei olla onnistuttu saamaan pois :D Tuo objektiivi on todella painava + iso, mutta kannattaa kyllä ostaa se :)

   Poista
 8. Paljon onnea! :) Ite täytin noin kuukaus sitten 15!
  Http://tiia-ponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Onnea!!!:D Mä täytin 14 kesäkuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eipä sunkaan synttäreistä kovin kauaa ole :D

   Poista
 10. Myöhästyneet onnittelut! Tuollainen kamera kelpaisi kyllä itsellenikin, sillä Canonini on palvellut jo lähes viisi vuotta - alkaa olla jo täysin loppunsa edellä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sullahan on ollutkin tuo kamera jo todella kauan, ihmeen kauan se on pysynyt ehjänä :D Toki käyttäjälläkin saattaa olla vaikutusta.. :)

   Poista