1. lokakuuta 2015

Pinkki virtahepo


Tallitauko oli tehnyt tehtävänsä. Olin tiistaina kahden viikon tauon jälkeen katsomassa Jalmaria. Sinne tulikin mukaan kunnon tavaravuori, pesty harjasanko sisältöineen, riimu, satula, ohjat ja kuolainkumit. Luitte oikein, jälleen kerran matkaan tuli satula. Sain satulan matkaan jo Dimonan kisoista, mutta vasta nyt pääsin testaamaan sitä.


Alkuun otin Jalmarin hoitopaikalle ja siivosin karsinan. Sen aikana Jalmari pyöri ja hyöri riimunarun päässä, mikä ei ole sille normaalia. Jätin asian sikseen ja hain hoitamisen jälkeen juoksutusliinan. Juoksuttamisesta on tullut jo turhan yleinen liikutusmuoto meille.. Tällä kertaa se oli aiheellista. Jalmari oli aivan omituinen heti alusta alkaen. Se teki sivuhyppyjä ja potkuja vähän joka suuntaan. Ei se kuitenkaan kipeältä vaikuttanut. Oltiin aika märällä alueella ja Jalmarihan vihaa vettä. Se teki usein stopit märempään kohtaan ja alkoi hyppiä siinä pystyyn. Kerran se jopa uhkasi hypätä vähän kuin päälleni, ei toki tahallaan. Epäilen kuitenkin, että sillä pikkupallerolla oli vain virtaa, koska se mm. laukkasi ilman pyyntöä muutaman kierroksen, mikä nyt vasta onkin epänormaalia! Eihän sen pitäisi edes osata laukata ympyrällä.. Sain roikkua liinan päässä koko painollani, että Jalmari pysyi ympyrällä.


Juoksutuksen jälkeen kävin laittamassa  testisatulan selkään. Katselin sitä hetken aikaa todeten säkätilan olevan liian suuri. En kuitenkaan luovuttanut siihen, vaan nousin lopulta selkään asti. Juoksutuksen perusteella se ei olisi ollut järkevää, mutta ihan rauhallinen Jalmari oli. Sen omistaja talutti meitä alkuun ja hetken päästä menin jo itsenäisesti. Menin aina silloin tällöin ravia. Huomasi heti, että satula oli parempi. Pukkeja ei tullut aluksi ollenkaan. Vasta, kun päästin Jalmarin menemään lujempaa, alkoi pukittelu. Siltikään pukkeja ei tullut kuin n.3, jotka olivat melko huomaamattomia. Totesin satulan tuntuvan ihan hyvältä ja kävin vielä tallissa hakemassa vanhan satulan ihan vain testatakseni vielä pari asiaa. Ehdin mennä n.200m, kun totesin, ettei vanhaa satulaa voi käyttää enää Jalmarilla. Pukkeja oli tullut jo siihen mennessä aivan liikaa. Huomasi heti, että hevoseen sattui. Vanhan satulan kanssa kävin kääntymässä puolessa välissä peltoa ja palasin sitten takaisin. Säälin Jalmaria, koska se joutui kestämään sitä satularumbaa..


Lopuksi laitoin viimeisen kerran testisatulan Jalmarin selkään. Juoksutin Jalmarin ihan vain riimulla satula selässä tarkastellen satulan liikettä. Jalmari oli jo niin väsynyt, ettei se jaksanut enää juosta juuri yhtään, mutta näin käynnissäkin testisatulan ongelman. Se oli turhan kapea, niin kuin epäilinkin. Satula puristi hieman edestä ja nousi takaa hieman ylös. Vanhassa satulassa on täysin sama ongelma, joten olemme taas satulattomia. Toisaalta en koe satulaa tällä hetkellä tarpeellisena. Tulevaisuudessa joudun uuteen opiskelupaikkaan, joka saattaa rajoittaa talleiluani. Tässä on aikaa enää hieman alle vuosi siihen, joten eiköhän sen ajan pärjää ilmankin.. 

Ei se nyt oikeasti noin takakorkea ole, eikä noin pienikään.. Huomatkaa huono kuvakulma!

Kuten kuvista saattaa huomata, koitin tuota uutta riimua Jalmarille. Siitä tuli pinkki virtahepo johtuen juoksutuksen aikana ilmenneestä hyppimisestä ja pomppimisesta. Oikeasti tykästyin tuohon riimuun ihan täysin ja saa nyt nähdä, otanko sen kuitenkin käyttöön Jalmarille. Samalla kaverini testasi kuolainkumeja Tiltalle. Tamma toimi todella hyvin, mutta eipä ne kuolainkumit niin hirveästi vaikuttaneet.


Materiaali ©Hilma ja äiti! 
Ostatteko te aina varusteet jonkun tietyn värin mukaan?

18 kommenttia:

  1. ihania kuvia! :) meillä yleensä värinä on pinkki, mutta välillä jotain muutakin, kuten punaista, ruskeaa tai tummansinistä :D

    VastaaPoista
  2. Aivan superihania kuvia, ootte niin söpöjä keskenään! Harmi ettei satula käynyt Jalmarille, ehkä se sopiva satula vielä joku päivä löytyy ;) Mä en enää nykyään kauheasti katso värejä ostaessani varusteita, mutta joskus on kiva ostaa tietty väri joka mätsää sitten muidenkin varusteiden kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitti :D Onhan se aika harmi, mutta niinkuin jo kirjoitinkin, tällä hetkellä mulle käy ihan hyvin satulattomuuskin :) Itseasiassa olen aika samanlainen, mitä nyt joskus satun ostelemaan hienon värisiä varusteita jotka saattavat ollakin saman sävyisiä :D

      Poista
  3. Mitä liian iso säkätila muka haittaa? Ratsastajan ollessa selässä sään ja satulan väliin on hyvä mahtua nyrkki. :) Hieno riimu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se säkätila niinkään haitannut, mutta satula ei vain painunut enempää selkään kiinni, kun se oli sen verran kapea ja siitä syystä johtuen säkätilaa jäi "liikaa" :D Selitimpä taas huonosti, mutta ehkä ymmärsit.. Pakko myöntää, tuo on ihana :)

      Poista
  4. Harmi tosiaan että se satula ei Jalmarille sopinut. Onneks sain sen jo kaupattua jollekki toiselle. ;D Mä käytän Patella aika neutraaleja värejä, esim. harmaa, musta, t.sininen jne, värikkäistä en niin piittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo toisaalta, vaikka tällä hetkellä sen selälle taitaa olla parasta miettiä ihan tosissaan hierojaa :D Lisäksi se on päässyt pulskistumaan sen verran, että uusi satula kävisi nopeasti huonommaksi, jos se saataisiin laihtumaan.. Toisaalta kimolle voisi sopia värikäs, mutta neutraalit värit ovat enemmän "asiallisempia" :D

      Poista
  5. Kiva postaus! Harmi ettei satula sopinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Toisaalta joo, vaikka kyllähän me ilmankin pärjätään :D

      Poista
  6. Ihania kuvia! Jalmari on niin söpö ton pinkin riimun kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on :D Sen naisellisuus korostautui :D Oikeasti Jalmari on kyllä tamma, ettei siinä mitään(täällä blogin puolella aloin vain kutsua Jalmariksi, mikä on sen yksi monesta lempinimestä :D)

      Poista
  7. Tuo toinen yhteiskuva susta ja Jalmarista on ihana! :-) ♥
    Itse en osta millekkään hevoselle varusteita sillä en omaa omista, enkä koe tarpeelliseksi muiden hevosille varusteita hankkia. Myös omat ratsastusvaatteeni ovat vain sitä väriä mikä näyttää kivalta. Enää keltainen puuttuu, sitten alkaa olla kaikki sateenkaaren värit ratsastusvaatteideni osalta kasassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! :3
      Toisaalta onhan se "turhaa", kun sitten saattaa käydä juuri noin kuin Montun kanssa kävi, että heppa lähtee yhtäkkiä. Montulle ostamani varusteet jäivät kaikki tallikämppään..
      Haha, noinhan sen kuuluisikin mennä! Vaikka olenkin varusteurheilua "vastaan", mustakin alkaa pikkuhiljaa kuoriutua sellainen :D

      Poista
  8. Harmi, kun ette vielä löytäneet sopivaa satulaa Jalmarille. Me etsimme myös Pystelle pari vuotta sitten satulaa ja kyllähän siinä jonkin aikaa meni ennen kuin sopiva sattui kohdalle... Tosin tuo satula ei ole kovin hyvä ratsastajalle istua, mutta pääasia, että se sopii hevoselle! Ihania kuvia jälleenkerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on yksi syy, miksi en koe sitä tarpeelliseksi.. Huonolla tuurilla satula löytyisi vasta ensi kesänä ja silloinhan sitä ei edes kannata ostaa, kun syksyllä alkavat jatko-opintoni.. Kiitti!

      Poista