10. joulukuuta 2015

Joulupostaus: Vuoden hevoskuvat


Tein viime jouluna postauksen liittyen hevosten valokuvaukseen lisäksi olen tehnyt aiheesta mielipidepostauksen. Nämä postaukset lukemalla pääsee jo aika syvälle mun kuvaamisen maailmaan. Tässä postauksessa ajattelin syventyä vielä lisää aiheeseen, etenkin liikekuvien osalta! Aloitan jakamalla tähän muutaman mielestäni muutaman melko onnistuneen ratsastuskuvan ja analysoin niitä. 

Tämä kuva on oikeasti huono esimerkki, koska liike jää ikään kuin kesken. Toisaalta se tuo kuvaan myös jotain erilaista. Hevosen askel näyttää kuitenkin tarmokkaalta ja pitkältä ja ratsastaja istuu selässä hyvin, eikä esim. kevennä. Kevennyskuvat eivät ole niitä parhaita kuvia. Tähän väliin mainitsen hevosen iloisesta ilmeestä, joka tuo mieleen oikein ihanan fiiliksen! Tässä kuvassa on kuitenkin häiritsevä tekijä nimeltä aurinko. Sää on toki ihanteellinen valokuvaukseen, koska aurinko paistaa, mutta tässä kohtaa se luo ikävän varjon hevosen etuosaan. Muuten hevonen näyttäisi vielä edustavammalta, koska se kiiltää takapäästäkin noin hienosti!

Tästä kuvasta tykkään! Tarkennus on onnistunut hyvin ja kohde on sopivasti rajattu. Lisäksi tämä kuva on ihanan valoisa, vaikka se johtuu ihan muokkauksesta. En tiedä, tykkäättekö te muut, kun ratsastaja on rajattu kuvasta pois, mutta omasta mielestäni se sopii tähän. Toki se häiritsee hieman, ettei este näy kokonaan. Katse kuitenkin kohdistuu itselläni ensimmäisenä tarkimpaan kohtaan, eli hevosen iloiseen naamaan.

Vihaan sisätiloissa kuvaamista, mutta Hevosmessuilta 2015 sain yllättävän hyviä kuvia. Tästäkin kuvasta tykkään, koska tarkennus osui oikeaan ja hevonen näyttää melko iloiselta. Yksi hyvän kuvan kriteeri mulle on korvat pystyssä oleva hevonen, vaikka eipä sekään aina kerro hevosen mielialaa. Tässäkin kuvassa hevosen silmät sanovat ihan muuta kuin korvat.

Tämä on yksi niistä kuvista, joka onnistui vahingossa. Kuvassa hyppää kaverini Nea hevosellaan Nebulla. Olen käynyt kuvaamassa heitä useasti, mutta sanoisin tämän olevan paars ottamani estekuva! Harmittaa vain, että tausta on hiukan sekava. Muuten kuva on omasta mielestäni onnistunut.

Siinä oli muutama itse ottamani hevoskuva, joihin olen melko tyytyväinen. Seuraavana vuorossa on muutamia hevoskuvia tältä vuodelta sattuman varaisessa järjestyksessä, joista tykkään ja tässäkin on vain osa! Osan olen itse ottanut ja osassa lukeekin kuvan ottajan nimi! Näistä numeroiduista kuvista saatte kertoa suosikkinne!

1. Kuvan ottanut Nelli!
 2. Kuvan ottanut Janita Koponen!
 3. Kuvan ottanut Hilma!
4. Kuvan ottanut Nea!
5. Kuvan ottanut Nelli!
6. Kuvan ottanut (taas kerran) Nelli!
7.
 8.
 9.
 10.
11.
 12.

10 kommenttia:

 1. Todella kivoja kuvia jokainen! :-)

  VastaaPoista
 2. Mun suosikkeja on 1 & 5 :) Hienoja kuvia kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ykkönen on kyllä munkin mielestä ihana! :) Kiitti Riina!

   Poista
 3. Kivoja kuvia! 4. on ehkä paras, koska siitä välittyy jotenkin kiva tunnelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Se on kyllä kiva, vielä kun olisi vaan ratsun korvat höröllä! :D

   Poista
 4. Mä tykkäsin kuvista 3 ja 10! Hienoja kuvia kaikki :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia kaikki! <3 mun suosikkeja on nyt ainakin ehkä 1, 3, 5 ja 9 :)

  VastaaPoista