22. joulukuuta 2015

Joulupostaus: Minä ja kuvataide


En tiedä, kuinka moni tämän postauksen lukijoista on lukenut minua koskevan esittelysivun. Siellä mainitaan, että sain kuvataidekoulusta päättötodistuksen v.2015 keväällä, eli tänä vuonna. Tästä harrastuksesta en ole pahemmin tänne blogin puolelle kertonut, vaikka kuvataidekoulua kävin noin kuusi vuotta. Tässä postauksessa ajattelin käydä läpi muutamia tekemiäni hienoja tai ei niin hienoja töitä! Yritän laittaa kuvia hiukan vuosijärjestyksessä, mutta en ole varma kaikkien vuosiluvuista.

Tälle piirrokselle on naurettu monet kerrat! Tää saattaa olla vuodelta 2009, mutta en ole ihan varma. Sensuroin ratsastajien nimet, joten siksi paikoin on tuollaisia omituisia laikkuja ratsastajien ja hevosten yläpuolella. Itse olen kuulemma alhaalla vasemmalla laukkaava tyttö, lila paita ja harmaa hevonen, jolla on ruskea harja. Hevosen nimi on Loiste. Muita hevosten nimiä olivat Sello, Tuikku ja Molla. Osa on selvästikin otettu Sinttu-kirjoista, koska mukana laukkaa myös Sinttu niminen hevonen!

Tämän tanssikuvan viidestä tytöstä tein joskus ennen koulua "aamu - ja iltapäiväkerhossa", en nyt tiedä sille tarkempaa nimeä. Taisin olla 9v(?), samaten tuo oikealla alla oleva kuva on piirretty, kun olin 9v. Oikealla ylhäällä on sen sijaan 10-vuotiaana piirretty kuva. Tuohon aikaan piirsin jonkin verran mangaa, mutta pian tuo tyyli jäi.

Tämän kollaasin piirrokset ovat kaikki vuosilta 2010-2011. Keskirivillä on tyypillisiä heppakuvia, joita piirsin. Hevosilla oli kamalat patit jaloissa, kuten tuolla vasemmalla alanurkassa olevalla ja niillä oli pitkä kaula. Ylärivissä vielä mangakuvia ja täytyy sanoa, että tuo oikean puoleinen on ihan kiva siihen nähden, että piirsin sen 10-vuotiaana!

Nämä kuvat ovat puolestaan vuosilta 2012-2013. Pientä kehitystä nähtävissä jo edellisen kollaasin kuviin! Ylimmän rivin vasemmassa reunassa oleva kuva on tehty kuvataidekoulusta ja sen valmistumisvuodesta en ole ihan varma, mutta epäilen sen olevan 2011(?). Tuo ylimmän rivin keskimmäinen kuva on täysi arvoitus, mutta nuo oliot olivat niin söpöjä, että oli pakko saada se tähän kollaasiin! Keskimmäisen rivin oikeassa reunassa oleva kuva on edelleen yksi hienoimmista mun töistä, koska se muistuttaa malliaan. Kuvassa olen minä ja eräs minulle silloin tärkeä shettis. Mallikuva taitaa olla jo hävitetty, joten sitä ette valitettavasti saa.

Nämä ovat hiukan sekaisin vuosilta 2013-2015. Ylimmän rivin kaksi ensimmäistä on tehty ainakin v.2013. Muista en ole niin varma. Ylimmän rivin kaksi viimeistä kuvaa on piirretty Montusta ja pakko sanoa, että tuo jälkimmäinen jopa hiukan näyttää siltä värityksen ansiosta. Keskimmäisen rivin oikeassa reunassa oleva kuva on kuvataidekoulussa piirretty. Meillä oli vain hetki aikaa piirtää malli-ihminen ja tuollaisia kuvia teimme monta! Samaten tuo mustalla pohjalla oleva naama on piirretty kuvataidekoulussa. Tuo kenkäkuva ja "kauna ullakolla" on taas koulun "kuvis"tunneilla tehtyjä v.2014.

Maalauksia teen harvemmin, mutta tässä on yksi hienoimmista sellaisista. Kuvassa on Montu sen ollessa vielä ravurina. Mallikuva löytyy sukupostista, mutta en viitsi linkata sitä tähän. Piirsin kuvan ensin paperille ja siitä läpi kalvolle, joka heijastettiin tuohon maalauskankaalle. Siksi kuva pysyi noin samanlaisena joka kerta.

Tällä maalauksella voitin v.2012 kameran ja teos kiersi jossain päin Suomea Ensi- ja Turvakotiliiton järjestämissä tilaisuuksissa(?). Tein työn todella nopeasti, koska viime hetkellä päätin lähettää paikalle myös toisen kuvan, vaikka aikaa oli vain vähän. Yllätyin, kun tämä hutaistu työ valittiin yhdeksi parhaaksi teokseksi. Aiheena oli jokin turvaan liittyvä asia, en vain muista mikä. Tämän työn nimi on "Lintuemo".

Tämä on yksi uusimmista töistäni, ensimmäinen enemmän panostettu lyijykynäteos. Vaikka itse sanonkin, tuo on yksi hienoimmista töistäni, vaikkei se olekaan niin mallinsa näköinen. Ehkä mä joskus teen vielä paremman teoksen tuosta kuvasta ihan vertailun vuoksi!

Piirtelettekö te usein?

23 kommenttia:

 1. Minä piirrän hyvin usein, ja voisin kyllä sanoa, että olen hyvin paljon kehittynyt! 2010-2011 mulla tuli todella semmosia ns. "pikkulapsen piirroksia", kun taas nykyään kehtaan töitäni jopa itse hiljaa mielessä kehua, ja olen niistä tyytyväinen. Sinun työsi ovat kauniita, tykkään niistä, mutta koko aikahan sitä vaan kehittyy lisää! Varmaan susta tulee todella hyvä piirtäjä, tai siis sinähän olet jo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mullakin vielä paljon parannettavaa ja nyt piirtely on jäänyt hiukan taka-alalle ja sen kyllä huomaa! Mutta eikös se niin ole, että harjoitus tekee mestarin ;) Kiva kuulla, että muitakin innokkaita piirtelijöitä löytyy! :)

   Poista
  2. Ps. Tykkään eniten tuosta ravikuvasta tai... Miten sen sanoisi..! Toisen yhdeksän kuvan kollaasin vasemmassa alakulmassa. Sainpas sanottua! :D

   Poista
  3. Jos tarkoitit tuota, missä hepalla on joku tonttulakin tyylinen päässä niin se on mun muistikuvan mukaan yksi nopeimpia ja vähiten panostettuja töitäni, mutta kiva kuulla, että tykkäät siitä! :D

   Poista
 2. Mä ennen käytin aikani heppojen piirtelyyn, mutta nykyään taitaa taidot olla ruosteessa, ei ainakaan ole tullut piirreltyä :D Sä piirrät tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat on se juttu :D Niitä mäkin tykkään piirrellä edelleen, jos satun jotain piirtämään! Kiitos :)

   Poista
 3. Kiva postaus ja hienoja töitä! Itsekin käyn kuvataidekoulua, nyt on kuudes vuosi menossa ja ensi keväänä saan vihdoin päättötodistuksen :) Ja tuleehan sitä aika paljon piirrettyä, tosin nykyään valokuvaus tuntuu enemmän omalta jutulta ja piirtely on jäänyt vähän vähemmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Oi mahtavaa kuulla, että muutkin käyvät kuvataidekoulua! Vaikka taitaa olla, että täällä päin sen suosio vain kasvaa, en tiedä :D Joo sama juttu vähän niinkuin mulla, vaikka taiteellisuuttani ilmaisen sitten taas kuvanmuokkauksella :)

   Poista
 4. Kehitystä näkyy:) Ja mä käyn vieläkin kuvista, vaik oon ollu siellä jo 8 vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hiukan :D Itsekin olen miettinyt sen jatkamista, mutta tällä hetkellä haluan panostaa ratsastukseen.. Sä oletkin jo käynyt ihan kiitettävän monta vuotta siellä! :)

   Poista
 5. Sä piirrät yllä hienosti, ja noista kuvista huomaa hyvin kehityksen! :)
  Mä tykkään piirtää, ja oikeestaan piirrän aika paljonkin. Tällä hetkellä tosin piirrän lähinnä vaan hevosia ja mangaa, joskus "tavallisia" ihmisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mä en osaa piirtää yhtään ihmisiä, se ei oo mun juttu :D Ehkä se johtuu siitä, etten niitä edes piirrä kovin usein.. Kiva kuulla, että säkin piirtelet usein(ja vieläpä ihmisiä, ne aiheuttaa mulle hermoromahduksen ku lähen piirtään paperille)! :D

   Poista
 6. Ihania töitä! Minäkin tutkin vähän aikaa sitten vanhaa piirrustuskansiotani, mutta sieltä löytyi vain muutama piirrustus ja suuri kasa värityskuvia prinsessoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Haha tätä postausta varten levittelin n. 3 kansiota ja 3 muovipussia lattialle ja niistä töistä valkkailin osaa tähän, niitä rupeaa pursuilemaan jo joka paikasta :D Oi ei, noi värityskuvat on ihan parhaita!

   Poista
 7. Oot kyllä ihan hirveen hyvä piirtään! Itse, jos alan piirtää hevosta, lopputulos muistuttaa laaman ja virtahevon risteytystä:) En tosin piirräkään kovin usein, ja olen jo aikoja sitten todennut, ettei se ole mun juttu oikeestaan ollenkaan. Hienoja piirroksia ja kiva postaus!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Eipä kaikki tosiaan edes voi tykätä piirrellä :D Täytyy sanoa että jotkut munkin työt ajoilta kivi ja tikku muistuttaa jotain ihan muuta kuin hevosta! :D

   Poista
 8. Itse en paljoa piirtele... Tuo vika kuva on todella hieno! Ja siun blogi on todella kiva ja tykkään lukea tämän tyylisiä postauksia!

  www.ponielamaas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se niin tärkeää puuhaa kyllä olekaan, että kaikkien sitä tarvitsisi tehdä! :D Paljon kiitoksia kommentistasi! :)

   Poista
 9. Onpa hienoja piirrustuksia! Mä piirrän aika harvoin, enkä osaa pirtää nitään ilman mallia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Samaistun sun kommrenttiis nykyään täysin! :D

   Poista
 10. Pienenä mä tykkäsin piirrellä todella paljon ja nykyäänkin tulee juurikin eniten omista hevosista piirreltyä, mutta ei enää usein. :-) Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, että muitakin innokkaita kuitenkin löytyy :D Kiitän!

   Poista