2. joulukuuta 2015

Joulupostaus: Jouluun valmistautumista


Joulukuu alkoi jo eilen, mutta koska teen vain joka toinen päivä postauksen, joulukalenteri alkoi vasta nyt! On siis joulukuun toinen päivä ja jouluaatto tuntuu vielä kovin kaukaiselta. Tilannetta pahentaa se, ettei täällä ainakaan ole kunnolla lunta! On kuitenkin hyvä virittäytyä jo joulutunnelmaan muutamilla ohjeilla, joita keräsin kasaan:


 • Muista laittaa jouluvalot ja -koristeet ajoissa esille! Jos näet jonkun laittavan esim. jouluvalot esille ennen sinua, valita hänelle, kuinka hän voi laittaa valot niin aikaisin!
 • Hanki joulukuusi vähintään puoltavuotta aiemmin ja koristele se juuri ennen jouluaattoa. Näin koristeet pääsevät oikeuksiinsa, kun oksilla ei ole neulasia, jotka häiritsisivät. 
 • Älä unohda tehdä jouluruokia valmiiksi! Myös ne on hyvä tehdä alkukuusta odottamaan jääkaappiin. Voit olla varma, että saat syödä ruuat jouluaattona yksin muiden nähdessä niiden ulkomuodon ja näin itsellesi jää enemmän syötävää(kaupan päälle saatat saada vatsakivun, mutta se on pienin murhe)!
 • Muista ottaa tonttulakki esille ja laita se päähäsi jokaisena päivänä, niin sisällä kuin pihalla. Yölläkään tätä joulumielen nostajaa ei saa unohtaa, vaan se pitää laittaa vähintäänkin pään alle.
 • Jätä muiden lahjojen ostaminen vasta viimeiseksi ja laita itsesi etusijalle. Omat lahjatoiveesi ovat tärkeimmät ja niitä kannattaa kirjoittaa ylös monelle paperille, joita voit sitten jakaa kaikille mahdollisille, ventovieraille ja tutuille. Kannattaa jakaa toivelistoja kaupungilla satunnaisille ohikulkijoille! Muista kuitenkin merkata lappuun myös osoitteesi, jotta lahjat pääsevät perille.
 • Höpötä muillekin joulumieli päälle. Ainoa puheenaihe tulevien viikkojen aikana olkoon joulu! Jos joku yrittää vaihtaa puheenaihetta, höpötä vain päälle joulusta ja sen ihanuudesta.
 • Keksi postikortteihin, jopa niihin sähköisiin, jotain uutta! Älä kirjoita niihin "Hyvää joulua!", vaan kirjoita esimerkiksi "Hyvää kesää talven keskelle!". 
 • Kannattaa kuunnella joulumusiikkia niin paljon, että itse jouluaattona varmasti osaat jokaisen kappaleen ulkoa! Voit silloin osallistua vaikka jonkinlaiseen joululauluvisaan!

Tai sitten voit vain unohtaa kaiken yllämainitun ja fiilistellä päivä päivältä lähenevää jouluaattoa! Kannattaa muistaa hankkia ainakin tänä vuonna lahjat sun muut ajoissa, jotta niiden takia ei tarvitse murehtia enää myöhemmin. Kun lähestytään jouluaattoa, kaikilla tuntuu olevan niin kovin kiire. Ehkä tärkein ohje onkin muistaa rentoutua! Lisäksi kannattaa syventyä aina silloin tällöin kuuntelemaan jouluista musiikkia viltin alle ja siemailla glögiä joulukuusen valojen hohdossa. Näillä yllä olevien "ohjeiden" saattelemana hyvää joulunodotusta kaikille!


Miten te valmistaudutte jouluun?

  16 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Mä en oikeastaan ole vielä valmistautunut mitenkään.. Edes minkäännäköistä joulukalenteria multa ei löydy :'D Jospa sitä pääsis joulufiiliksiin viimeistään sitten kun alan koristelemaan kuusta :-)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos :) Voi ei, kyllä joulukalenteri nyt pitäisi jokaiselta löytyä.. :D

    Poista
  2. Haha, hauska postaus! :D

   Mä valmistaudun jouluun siivoamalla, koristelemalla, leipomalla pipareita, hankkimalla joululahjoja yms. Vielä en oo kuitenkaan valmistautunut siihen juuri mitenkään :D
   Ei tosiaan tunnu edes kovin jouluisesta, kun täälläkin on vaan se pieni kerros lunta, joka sulaa varmaan taas piakkoin pois...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hih, kiva jos tykkäsit! :D

    Mullekin tuli pieni kiire eräiden lahjojen kanssa, mutta ehkä mä sitten muut ostan ajoissa... :D Hyvin samoja tapoja multakin löytyy ennen joulua!

    Poista
  3. Mun blogissa on sullekin pieni jouluinen blogihaaste toteutettavaksi vaikka joulukalenteriin! :)
   http://tildajapate.blogspot.fi/2015/12/luukku-2.html

   VastaaPoista
  4. tää oli tosi kiva postaus! :D

   VastaaPoista
  5. NAUROIN

   "Hanki joulukuusi vähintään puoltavuotta aiemmin ja koristele se juuri ennen jouluaattoa.... oksilla ei ole neulasia, jotka häiritsisivät."

   "Jätä muiden lahjojen ostaminen vasta viimeiseksi ja laita itsesi etusijalle. Omat lahjatoiveesi ovat tärkeimmät ja niitä kannattaa kirjoittaa ylös..."

   VastaaPoista
  6. Heh, ei pahalla, mutta mä en oikein ymmärtänyt tätä postausta. Ei tämä ollut mielestäni hauskaakaan, mutta kaikilla on erilainen huumorintaju joten älä ota tätä itseesi. Moni muu varmasti piti tästä postauksesta! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Totta, itse asiassa en osaa tehdä tällaisia hauskoja tekstipostauksia yhtään ja mietin jo ennen julkaisua, ettei tämä ole juuri yhtään hauska :D Kiitos asiallisesta kommentistasi! :)

    Poista
  7. Haha... Tää oli hauska ja mukavan erilainen postaus! Hauskoja kohtia oot keksinyt, varsinkin toi joulukuusi-kohta... :D Kuvat oli myös ihanan jouluisia! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiva saada tällaistakin mielipidettä! :D Kiitos paljon Ella :)

    Poista