30. joulukuuta 2015

Valomaalausta

1.
2.
3.

Selitinkin tämän postauksen videossa hiukan kuvausreissustamme. Olimme 16.12 ottamassa kavereideni kanssa valomaalauskuvia eräällä pellolla ja kuvausreissu oli ihan mielenkiintoinen. Olisi hauska tietää, mitä ne ohiajajat ajattelivat meistä. Pellolta ei tullut loppujen lopuksi kovin kivoja kuvia, mutta muutamaa päivää myöhemmin lähdettiin metsään kuvaamaan ja sieltä vasta tulikin kivoja kuvia! Alkuun tuntui, ettei keksitä ideoita kuviin, mutta yllättäen niitä tulikin lopuksi ihan riittävästi ja kuvaaminen jäi jopa vähän kuin kesken!

4.
5.

Valomaalauskuvia otetaan pitkän valotusajan avulla pimeässä. Suomessa se onkin helppoa, kun tähän vuodenaikaan on pimeää, varsinkin nyt, kun lunta ei vielä ole kunnolla. Itselläni oli ISO-arvona 100 ja aukko f/13. Valotusaika vaihteli, mutta useimmiten se oli noin 13 sekuntia. Osa kuvista on otettu kaverini Nikon D3200 kameralla ja osa nykyisellä kamerallani, joka on Nikon D5200!

 6.
7.
8.
9.
10.

Mikä kuvista oli suosikkisi? Oletteko te ottaneet valomaalauskuvia? 

Tähän loppuun haluan sanoa vielä muutamia kuulumisia. Olen sivistänyt itseäni katsomalla Piin elämää- ja Luokkakokous-elokuvan. Ajattelin tuon ensin mainitun  olevan tylsä, mutta erehdyin. Elokuva oli ihan mielenkiintoinen katsoa. Lisäksi olen lukenut koulun vuoksi Sofi Oksasen Puhdistus-kirjaa, joten olen saanut yliannostuksen sivistystä, koska kaikki nämä teokset ovat ainakin hiukan enemmän tunnettuja. Tai niin oletan. Joulun jälkeen olen ollut kipeänä ja tälläkin hetkellä olen hiukan kuumeessa, mutta ehkä uusivuosi ei mene sairastaessa, tai sitä en pahimmassa painajaisessanikaan halua. Aikani kuluksi väsäsin tänään blogille uuden ulkoasun. Ulkoasustakin saa sanoa mielipidettä! Omasta mielestäni tästä tuli ihan kiva, mutta linkeille ei tahtonut löytyä hyvää väriä.. Ovatko ne liikaa tekstin väriset?

25 kommenttia:

 1. 9 on todella hieno! Itse olen ottanut tuommoisia kun meillä oli yökoulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kiva kuulla, että muitakin valomaalauskuvien ottajia löytyy :D

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Itekkin on joskus tollasia tullut otettua..:D

  VastaaPoista
 3. Hienoja nuo kuvat! Mun suosikit on ehkä 2 ja 9 :) Mä en oo milloinkaan ottanut tollasia valomaalauskuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiva toi uus ulkoasu, jotenkin toi banneri näyttää sellaselta ihanan huurteiselta :)

   Poista
  2. Kiitos! Tuon 9. ottamiseen menikin enemmän aikaa, kun se ei joko mahtunut kuvaan tai sitten olin liian hidas :D
   Kiva kuulla! Tein siitä tosiaan tuollaisen, että se olisi hiukan erilaisempi kuin "normaalibannerini" :D

   Poista
 4. 2, 3, 5 ja 10 oli varmaan mun lempparit. Kaunis tää uusi ulkoasu, paljon parempi kuin edellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuo numero 5 on varmaan munkin suosikki näistä :D Blogin edellinen ulkoasu oli tosiaan hiukan liian pikaisesti tehty.. :D

   Poista
 5. 2 oli mun lemppari, upeita kuvia kaikki! Ja ihana uusi ulkoasu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, munkin mielestä se on kiva(toki se on hiukan epätarkka, mutta ei se mitään :DD)! Paljon kiitoksia taas Ella! :)

   Poista
 6. 5 on varmaan oma lempparini. Toi uus banneri on kyllä hieno. Ehkä mäkin vielä joskus opin :`) Nooo, kohta pitäis uuden tilausbannerin taas tulla. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mäkin kyllä tykkään juuri tuosta vitosesta :D Kannattaa vaan harjotella itsekin, niin eiköhän joskus löydä sen oman tavan tehdä bannereita :) Täytyy sanoa, että tämäkin oli loppujen lopuksi yksinkertainen toteuttaa, mutta sen tajuamisessa meni vaan aikaa :DD

   Poista
 7. Upeita kuvia! 2 ja 5 on mun suosikit :) Itse olen ottanut tuontyyppisiä kuvia kerran, viime uutenavuotena tähtisadetikkujen avulla. Käytittekö te noiden kuvien ottamiseen ihan taskulamppuja vai mitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :) Ainiin, tähtitikuthan onkin todella hyviä noiden ottamiseen! Tähtitikuilla kuvat yleensä onnistuukin paremmin!
   Mulla oli itsellä näiden kuvausten ajan liian kirkas taskulamppu, joten sain lainata kaverini himmeämpää taskulamppua(tuo tekstikuva on otettu sillä ja hymiökuva omallani) ja muuten leikittiin kaverini jouluvaloilla, sellaisilla paristolla toimivilla :D

   Poista
 8. 2 oli lempparini. Ja itsekkin olen kokeillut!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Hauska kuulla, että näin moni on ottanut valomaalauskuvia :)

   Poista
 9. Tosi hienoja kuvia! Mun lemppareita oli 2 ja 5 :)

  VastaaPoista
 10. Hieno tämä uus ulkoasu ja linkit on kyllä hyvän väriset. :) Lemppareita kuvista oli 2 ja 9!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa saada ensimmäinen mielipide tähän asiaan :D Noi on kyllä ihan kivoja :)

   Poista
 11. 2 on tosi hieno! Mäkin joskus yritin ottaa tommosia kuvia mutta ei niistä oikein tullut mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hahah, ei se tosiaan aina mitään helppoa ole, ainakaan jos ei ole avustajia :D

   Poista