31. joulukuuta 2015

Goodbye 2015 ♥


Kahdella sanalla sanottuna vuosi 2015 on ollu mun elämäni paras vuosi. Vuoteen on mahtunut älyttömästi niin hyviä kuin huonoja puolia, vuorotellen olen itkenyt ja nauranut, kaatunut ja noussut. Ennen kaikkea olen kasvanut ihmisenä - ja ollut kasvamatta. Mun tekee vain mieli alkaa itkeä, kun muistelen niitä kaikkia tähän vuoteen sisältyneitä muistoja. Olen saanut joitain uusia kavereita, osasta kavereista on tullut parempia kavereita, ystäviä ja osan kanssa olen etääntynyt. Riidellyt olen ihan tarpeeksi vähän kaikkien kanssa, mutta tällä hetkellä voin sanoa kaiken olevan hyvin, siis ihan oikeasti.

Suurin muutos mun elämään oli Montun lähtö. Se toi uusia mahdollisuuksia, mutta mä menetin suoraan sanottuna tärkeimmän ystäväni. Siitä hepasta mä tykkäsin aidosti. Mutta kuten sanonta menee, kun toinen ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Mulle tarjottiin Lamonaa ja oikeastaan erästä toistakin heppaa ratsastettavaksi. Päätös oli helppo, pystyynhyppivä poni vai kehityskelpoinen lämminverinen? Lamonan kanssa koeratsastuksessa mentiin miten sattui ja luulin jo murtaneeni solisluuni. Se poni kuitenkin iski muhun. Se muistutti pienesti Montua jollain tapaa ja kerrankin sain mahdollisuuden ratsastaa oikeasti osaavaa ratsua. Käydään vielä tähän loppuun pieni vuosikatsaus:


Tammikuussa ilmoitin meille syntyneistä kalanpoikasista ja kävin tallilla kokien onnistumisen fiilistä! Muuta mainitsemisen arvoista tässä kuussa ei kai tapahtunutkaan(?). Tammikuut on aina mun kohdalla sellaisia, ettei tapahdu juuri mitään ihmeellistä.


Helmikuussa kävin useammin tallilla kuin tammikuussa, koska alkuvuodesta sain lisää motivaatiota siihen hommaan, kun sain aloittaa Montun kanssa laukkaamisen. Tallipäivistä kertovat postaukset: HankitreeniäTallimaanantai ja Lennokas tallipäivä. Näiden lisäksi pääsin käymään ystävänpäivätunnilla kaverini ansiosta!


Maaliskuussa tipuin Jalmarilta jo toisen kerran pienen ajan sisään tasapainoni vuoksi ja se ärsytti! Tallipäivien lisäksi miltei mursin sormeni, jolloin kaikki suunnitelmani menivät uusiksi sen päivän osalta(postaus).  Loppukuusta tipuin myös Montulta.


Huhtikuu oli jo parempi kuukausi verrattuna edelliseen. Ratsastin ensimmäistä kertaa "kunnolla" Jalmarin tallikaverilla, Tiltalla. Lisäksi olin hevosmessuilla, katsomassa Ninan valmennusta ja Isacin keikalla


Toukokuussa olin vain kerran ratsastamassa Montulla(postaus). Pääsin myös kaverini mukaan Jalasjärvelle kisahoitajaksi ja loppukuusta loman alkaessa pääsin itsekin Nebun selkään. Olin myös irtotunnilla Pulleromäessä.


Kesäkuu meni ihan liian nopeasti. Olin vain kerran Montun ja Jalmarin tallilla. Pian alkoikin jo rippileirini, joka oli yksi elämäni parhaista ajoista! Pian riparin jälkeen lähdin ratsastusleirille, josta tein postauksen aina päivä kerrallaan: 1, 2, 3, 4 ja 5.


Heinäkuussa oli konfirmaationi. Montun ja Jalmarin luona kävin postausten mukaan kaksi kertaa, tällöin ja tällöin. Talleilun lisäksi kävin risteilylläSolar Soundeilla + piknikillä ja kaverini kanssa mökillä.


Elokuu oli erityinen kuukausi. Silloin Montu lähti. Alkukuusta vietin kuitenkin yhden parhaimmista tallipäivistä, kun pääsimme peltobaanalle. Myöhemmin hankin uuden satulanotin mekkokuvia Montun kanssa ja vietin viimeisen hetken Montun kanssa. Elokuu oli oikea "heppakuukausi", koska olin myös näyttelyissäestetunnillaMiljoonahevosessa ja kisahoitajana.


Syyskuussa puhalsivat uudet tuulet, kun Lamona astui kuvioihin. Kävin myös ahkerasti hyppäämässä esteitä ja nämä treenit huipentuivat tallikisoihin. Sain syntymäpäivälahjaksi uuden kameran ja ajoin itselleni mopoautokortin. Keksimme myös Jalmarille uuden liikutustavan, juoksuttamisen.


Lokakuussa kävin lähes joka viikko Lamonan luona ja vietin syyslomaa. Syysloma olikin oikea heppaviikko, jolloin taisin olla joka päivä tallilla, sairastelusta huolimatta. Loma huipentui Juha Kontion valmennukseen. Pääsin myös ensimmäistä kertaa ajamaan Jalmarilla.


Marraskuussa oli pieni motivaatiopula sekä ratsastelun, että bloggauksen suhteen. Tämä ja tämä postaus kertoo miltei kaiken kuukaudestani.


Joulukuu sujui omalla painollaan ja blogiin tein lähinnä joulukalenteria. Tässä joulupostauksessa on video, jossa selitän mun joulukuun kuulumiset! 

Miten teidän vuotenne 2015 sujui?
Hyvää uutta vuotta kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Oli hyvä idea kertoa ensin vähän yleisesti ja sitten vielä tiivistää jokainen kuukausi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä vaan tuntu tulevan niin pitkä postaus, mutta kiva, jos pidit :)

   Poista
 2. Kiva postaus! Mullakin on ollut mahtava vuosi, vaikka tässä paljon on ollut myös vastoinkäymisiäkin. :) Hyvää uutta vuotta sullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Huippua kuulla tällaista, että muillakin on ollut kaikesta huolimatta hyvä vuosi :)

   Poista
 3. Mullakin on ollut aivan mahtava vuosi! Todella kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ihanaa kuulla, että muillakin on ollut hyvä vuosi :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! :-)
  Ihania kuvia :-)!

  Hartsujaemil.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus!
  Mun vuosi sujui tosi hyvin :)

  VastaaPoista